Hallå där...
Publicerad: 2017-01-18
Inför match
...Tex Williamsson, 26-årig Panternkeeper som höll nollan i kvällens bortamatch mot Björklöven och i morgon finns med i Redhawks Skånederby borta mot Rögle.

– Jag tycker att vi var det bättre laget i stor sett hela matchen. För mig som målvakt blev det en lite jobbig match. De tog inte så mycket skott utan letade istället efter bättre lägen. Sedan dök det upp något halv friläge och så. Det blir lite annorlunda och svårare när skotten inte kommer kontinuerligt.

Dina siffror den här säsongen är bland de absolut bästa i ligan, både vad gäller vinster, räddningsprocent och insläppta mål per match. Hur har hösten och vintern varit?
– Oväntad. Jag väntade mig inte det här, det gjorde nog inte någon annan heller, när säsongen drog igång. Men jag har kört på med mitt spel och det har fungerat bra.

Klockan är sent på onsdagskvällen nu, hur ser de kommande timmarna ut fram till morgondagens Skånederby i Ängelholm?
– Nu har jag precis kommit till hotellet här i Umeå och det är dags för lite käk och sedan ner i sängen och sova. I morgon ska jag upp och packa grejerna. Sen flyga jag ner till Malmö medan resten av laget (Pantern) bussar till Stockholm för match mot AIK. När jag kommer till Malmö blir jag upphämtad och sedan är det dags för derby.

Hur ska det bli att medverka i ett SHL-derby i morgon?
– Det är ganska sjukt och det ska verkligen bli jättehäftig. Jag har sett derbymatcher från Lindab Arena tidigare, så jag har bra koll på vad som väntar. Det ska bli riktigt kul att få vara med på isen. Oavsett om det blir jag eller Oscar (Alsenfelt) som står så är det stort, bara att få in en fot i Redhawks.

Christian Winnberg