Bra prestation men bara en poäng
Publicerad: 2021-12-04
Redhawks svarade för bortaturnéns klart bästa prestation i kvällens bortamatch mot tabelltrean Skellefteå. Och det var också Redhawks som var i förarsätet i så gott som hela matchen, men till slut blev det ändå en förlust efter straffläggning.

Den långa bortaturnén genom landet avslutades med match mot tabelltrean Skellefteå.

Redhawks tuffa resultatrad och det faktum att ett topplag stod för motståndet var inget som bekom spelarna. Direkt från start var det Redhawks som dominerade tillställning. Skottstatistiken visade ett tag på klara 10-1 och hade också gett utdelning i form av Christoffer Forsberg tidiga bök och stök-mål efter bara en minuts spel.

Redhawks hade också bud på fler under den starka inledningen. Förvisso kom Skellefteå tillbaka i slutskedet av öppningsakten tack vare ett starkt skytte i powerplay. Men Daniel Marmenlind stod emot och såg till att hålla sitt mål från påhälsning under en större del av matchen.

För Redhawks höll uddamålsledningen. Andra perioden förde Skellefteå, men Redhawks fortsatte att stå för det hårda jobbet och försvarade sig väl över hela banan.

När Oliver Lauridsen i tredje perioden först tryckte in 2-0 och Lars Bryggman lite senare sköt 3-1 - efter ett magnifikt förarbete signerat Johan Olofsson - var det mycket som tydde på att tre poäng skulle lastas in i bagaget med till Skåne.

Så skulle det dock inte bli. Skellefteå kunde på något sätt få in en puck strax efter Redhawks tredje mål. Och i spel sex mot fem med knappt två minuter kvar kom kvitteringen. Jonathan Pudas, som tidigare i perioden sett ut att vara så allvarligt skadad att han skulle tvingas avbryta matchen, sköt ett skott från blå som Marmenlind först räddade på axeln, men där den rikoschetterade upp på knoppen av hans målvaktsklubba och in i nät.

Det är en sådan tid nu. Och när det var dags för straffläggning för att skilja lagen åt, då var det hemmalaget som var ensamt om att hitta rätt.

Nu vänder Redhawks hemåt för dubbla matcher i Malmö Arena nästa vecka. Först ut är onsdagens möte med Örebro innan Luleå kommer på besök på lördag kväll.

MATCHFAKTA, SHL Skellefteå vs. Redhawks 4-3 (0-1, 0-0, 3-2, 0-0, 1-0)

1:03 0-1 Christoffer Forsberg (Persson, Olsson)

44:00 0-2 Oliver Lauridsen (Händemark, Bryggman)
48:10 1-2 Jonathan Johnsson (Pudas, Karlsson) PP1
52:55 1-3 Lars Bryggman (Olofsson)
53:29 2-3 Rickard hugg (Johnsson, Karlsson)
58:14 3-3 Jonathan Pudas (Johnsson, Hugg)

65:00 4-3 Linus Karlsson (avgörande straff)