Redhawks lånar dansk VM-back
Publicerad: 2017-11-29
Lagbygget
Redhawks har varit väldigt skadedrabbat under hösten och med ett par backar på listan över indisponibla spelare lånas backen Mattias Lassen, 21, in till de närmsta matcherna. Den danske landslagsmannen är klar för spel redan till kvällens hemmamatch mot Karlskrona.

{!A} {!B}

Redhawks är just nu skadedrabbat, inte minst på backsidan. Med anledning av detta förstärks nu denna lagdel med den danske landslagsmannen, Matias Lassen, 21, som ansluter på lån från Mora IK.

– Vi behöver bredda vår backsida i det prekära läge vi befinner oss i just nu och att få in Matias nu passar oss perfekt. Det är en back som vi har tittat på tidigare och har bra koll på via det danska landslaget, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Lassen spelat 17 SHL-matcher på vilka han snittat drygt 13 minuter per match. I fjol var han en nyckelspelare när Mora tog kliver från HockeyAllsvenskan till SHL och han fick dra på sig den danska landslagsdressen under VM i Köln. Hans insatser under fjolårssäsongen gav honom också priset som Danmarks bästa back 2017.

Matias Lassen lånas till att börja med in över de fyra kommande matcherna, fram till landslagsuppehållet i mitten av december. Han anländer till Malmö Arena under eftermiddagen och är spelklar redan till kvällens match. Lassen kommer att bära tröja nummer 12.

{!C} {!D} {!E}

Christian Winnberg