• Huvudsponsorer

Så funkar dagens Champions-lottning

16 maj 2018 11:30
CHL

Det närmar sig, i eftermiddag vet vi vilka lag Redhawks ställs mot i gruppspelsfasen av Champions Hockey League. Klockan 16 i eftermiddag ska de 32 deltagande lagen lottas in i åtta olika grupper. Här får du all info du behöver inför lottningen, som du självklart kan följa live via webben.


I dag ska Redhawks få sina motståndare i gruppspelsfasen av Champions Hockey League. I eftermiddag är det dags för lottning i Royal Arena, på andra sidan sundet från Malmö Arena.

Förutsättningarna inför lottningen är ganska enkla. Ett lag från varje seedningspott nedan ska in i var och en av de åtta olika grupperna.

Det enda som är viktigt att ha med sig är att två lag från samma land inte kan hamna i samma grupp. Det innebär att Redhawks inte kan ställas mot Växjö Lakers, Djurgården, Skellefteå eller Frölunda Indians i gruppspelsfasen av turneringen. Ett möte med ett annat SHL-lag kan ske tidigast i åttondelsfinal.

Skulle ett lag dras till en grupp där det redan finns ett lag från samma nation flyttas det dragna laget till nästa grupp. Laget som därefter dras placeras in i den grupp där det nu finns en lucka.

Lottningen startar med lagen från den fjärde seedningspotten och avslutas med de topprankade lagen.

Klockan 16 drar lottningen igång och du kan självklart följa den live. Klicka här för att ta del av den internationella sändningen

Missa inte heller att hänga med i våra sociala kanaler, där du får allt det hetaste från lottningen och tar del av reaktionerna efter att det står klart vilka lag Redhawks ställs mot.
Facebook - Redhawks247
Instagram - @malmoredhawksofficiella
Twitter - @malmo_redhawks