De Redhawksspelarna hittar du på VM i Danmark
Publicerad: 2018-05-04
Landslag
I dag inleds hockey-VM i Danmark. I det danska landslaget är forwardsduon Frederik Storm och Nichlas Hardt givna, något som även gäller materialförvaltare Håkan Karlsson. Men det finns fler med Redhawksanknytning att hålla koll på när pucken släpps i eftermiddag.

{!A}

I eftermiddag inleds hockey-VM med ett stormöte mellan USA och Kanada och i kväll är det dags för Tre Kronor, som ställs mot Vitryssland i premiärmatchen. Samtidigt kliver de två Redhawksspelarna, Frederik Storm och Nichlas Hardt, in till sin VM-premiär. Danskarna går upp mot Tyskland i Herning.

Duon har väldigt stor VM-rutin. För Frederik Storms del väntar det åttondet Världsmästerskapet. Nichlas Hardt är ännu värre och går in i sitt nionde.

Med sig i det danska landslaget har de även Redhawks mångåriga materialförvaltare, Håkan Karlsson - och där ligger sannerligen både Hardt och Storm rejält i lä. För Karlsson är det nämligen den 15:e raka VM-turneringen som drar igång i dag.

Trion är de nuvarande Redhawksrepresentanterna som finns i Danmark under de kommande veckorna, men på VM hittar vi många med Redhawksanknytning.

I det danska landsholdet finns en uppsjö. Fjolårsbacken Matias Lassen och hans namne Stefan. Tidigare juniorer i Mathias Bau Hansen, Sebastian Dahm och Nicolai Meyer. Och lagets kanske största stjärna, Detroit Red Wings-centern Frans Nielsen.

I Tre Kronor återfinns Redhawksprodukterna Gustav Nyquist och Magnus Pääjärvi, som till vardags återfinns i NHL, i Detroit Red Wings respektive Ottawa Senators.

Lukas Haudum, med två raka Redhawkssäsonger i bagaget, och Konstantin Komarek, som representerade Redhawks 2016-17, är givna i Österrikes laguppställning.

I Slovakien återfinns Martin Fehérváry, som har en stark säsong bakom sig i Björn Hellkvists Oskarshamn.

Sacha Treille bar Redhawkströjan under en säsong, 2009-10. Han gör sitt fjärde raka VM - och det tionde totalt för Frankrike.

I Schweiz hittar vi dessutom den tidigare Redhawksjunioren Damien Riat, som fanns i klubben 2014-15. 21-åringen VM-debuterar efter en stark säsong i Servette, med 24 poäng på 48 matcher.

Det finns alltså en hel del spelare att hålla lite extra koll på under de kommande VM-veckorna.

{!B} {!C}

Christian Winnberg