• Huvudsponsorer

En månad till lottningen av CHL

17 april 2017 19:00
CHL

Just nu har Redhawksspelarna ledigt efter att ha nått hela vägen till SM-semifinal 2016-17. Men det är inte lång tid kvar innan nästa säsong drar igång, planeringen är i full gång och om en månad sker lottningen till Champions Hockey League, dit Redhawks kvalificerat sig för första gången någonsin. Här hittar du potentiella motståndare och vilka dagar matcherna kommer att spelas.


En dryg vecka har hunnit passera sedan Redhawks avslutade en framgångsrik säsong, där laget tog sig till SM-semifinal under sin blott andra säsong tillbaka i SHL. Semifinalplatsen innebär inte bara att Redhawks är ett av Sveriges fyra bästa lag utan även att klubben är kvalificerad för spel i Champions Hockey League, CHL, för första gången någonsin. Om en månad lottas tuneringen i samband med hockey-VM i Köln.

I CHL deltar 32 lag från 13 olika länder från hela Europa. Fem lag från Sverige och SHL är kvalificerade, utöver Redhawks är dessa Brynäs, Frölunda, HV71 samt Växjö Lakers. Just nu är 31 av de 32 deltagande lagen klara - endast mästaren från Slovakien återstår att kora. Nedan finner du de lag som kommer att medverka i CHL 2017-18.

Om exakt en månad, den 17 maj, sker lottningen till CHL:s gruppspelsfas. Då kommer de 32 kvalificerade lagen att lottas in i åtta olika grupper med fyra lag i respektive grupp, där lagen ställs mot varandra två gånger, hemma respektive borta. Härifrån kommer sedan de två bästa från varje grupp att avancera vidare till åttondelsfinal.

Gruppspelet inleds torsdagen den 24 augusti och avslutas onsdagen den 11 oktober. Fyra av de sex gruppspelsomgångarna spelas innan SHL:s seriepremiär medan de två avslutande matcherna avgörs när seriespelet har inletts.

Redhawks fullständiga spelschema i CHL fastställs i samband med lottningen den 17 maj.