Viktig seger för J20
Publicerad: 2021-10-01
Redhawks J20-lag klev in i matchhelgen redan under fredagskvällen, när Södertälje kom på besök till Malmö Isstadion. Efter att bara en av de fyra senaste matcherna inför mötet med SSK slutat med seger skulle Redhawks ta en efterlängtad trepoängare.

Ett Redhawks på jakt uppåt i tabellen i J20 Nationella Södra fick en riktigt fin start i kvällens hemmamatch mot Södertälje.

Ett par minuter in på matchen var det Casper Conradsson-Kelvgård som spräckte nollan och gav Redhawks en fin start på matchen. Den följdes upp senare i den första perioden, när powerplay gav utdelning via Vincent Reimers klubba.

Efter 40 spelade minuter var Redhawks fortsatt i ledning med 2-0 sedan Louis Ingvordsen mellan stolparna satt stopp för samtliga 23 skott från gästerna.

Med Södertälje skulle komma tillbaka i matchen i den tredje perioden. Det tog bara lite drygt tre minuter innan matchen var kvitterad.

Den tappade ledningen till trots förmådde Redhawks att repa mod och återta sin ledning. Reimer hittade rätt ännu en gång i numerärt överläge och dryga minuten senare blev också Conradsson-Kelvgård tvåmålsskytt. Tvåmålsledningen var därmed tillbaka och den här gången skulle det räcka för att vinna.

Det blev dock spännande på slutet när Södertälje reducerade knappa fyra minuter från slutet, men Redhawks stod emot och säkrade en skön trepoängare.

På söndag väntar ny match när Redhawks ställs mot Färjestad på bortaplan.