Sent avgörande bakom tre poäng
Publicerad: 2021-02-16
Ponthus Westerholms sena fullträff i numerärt överläge gav Redhawks segern i Scandinavium. Efter att Redhawks haft den första halvan av matchen blev det mer Frölunda under den senare hälften - men till slut lade Redhawks beslag på viktiga poäng.

Bortamatch mot Frölunda, det stod på schemat när Redhawks gett sig ut på en ny turné i veckan. Efter förra veckan, med spelmässigt fina insatser, fortsatte Redhawks på den inslagna vägen.

I Scandinavium dominerade Redhawks öppningsperioden och när Jan-Mikael Järvinen styrde in Patrik Hersleys fina skottpassning speglade det sannerligen matchbilden.

Att ledningen inte var större efter 20 spelade minuter gjorde det emellertid inte.

När Redhawks dessutom fortsatte på den inslagna vägen i den andra perioden kom det som en rejäl kalldusch när hemmalaget stack upp och kunde kvittera. Som en blixt från klar himmel.

Men det bekom inte Redhawks. Bara 28 sekunder senare hade Christoffer Forsberg tagit saken i egna händer. Han snappade åt sig pucken, bröt in på kassen, rundade Frölundakeepern Niklas Rubin och lade in pucken. Redhawks var tillbaka i ledning.

Det skulle ändå vara oavgjort inför tredje. Frölunda fick luft efter att de fick hål på Redhawks och började skapa mer. I ett numerärt överläge hittade också göteborgarna rätt.

Sedan låg också Frölunda nära ett segermål i den avslutande tredjedelen, men Redhawks och Oscar Alsenfelt stod emot.

Med drygt en minut kvar uppenbarade sig så läget som skulle avgöra. Redhawks fick chans till spel i powerplay och väl i läget stänkte Ponthus Westerholm avgörande med ett skott som satt rakt upp i krysset.

Tre tunga poäng in på kontot för ett Redhawks som därmed också klättrar ett pinnhål i tabellen - och nu bara har två poäng upp till en slutspelsplats.

Bortaturnén, den fortsätter med en sexpoängsmatch i Oskarshamn på torsdag - laget som just nu innehar den där sista slutspelspositionen.

MATCHFAKTA, SHL Frölunda vs. Redhawks 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

10:10 0-1 Jan-Mikael Järvinen (Hersley, Puempel)

29:54 1-1 Jonathan Sigalet (Norlinder, Hjalmarsson)
30:22 1-2 Christoffer Forsberg (Bryggman)
37:47 2-2 Max Friberg (Norlinder, Mursak)

59:42 2-3 Ponthus Westerholm (Ollas Mattsson, Pathrik) PP1

Skott: 32-26 (6-14, 14-5, 12-7)

{!A} {!B}

Christian Winnberg