Redhawks fick med sig en poäng från Västerås
Publicerad: 2023-01-28
Under stora delar av dagens bortamatch mot Västerås var det inte mycket som var bra från Redhawks J20-lag. Men i den tredje spelade Redhawks upp sig och till slut blev det ändå en poäng - väldigt mycket tack vare Oskar Blomgren, som räddade 46 av 50 skott i dag.

Prestationen var verkligen inte på topp i eftermiddagens bortamatch mot Västerås, men målmässigt fick Redhawks utdelning redan efter knappa fem minuter. I numerärt underläge slet sig Marcus Molin loss på ett halvt friläge och hans avslut letade sig igenom Västeråskeepern.

Men målet var inget som speglade matchbilden. Hemmalaget vann skottstatistken med överlägsna 18-3 under de inledande minuter och därför var det också logsikt att kvitteringen kom.

Den andra perioden såg ut på samma sätt och Västerås kunde också sätta sig i förarsätet.

Att underläget bara var ett mål stort efter 40 minuter, det var det mest positiva så långt in på matchen.

Det tredje perioden var Redhawks klart främsta i matchen, när spelet också var ett helt annat. Inom loppet av två minuter vändes också på resultatet.

Sebastian Lundman och Freddie Larsson kombinerade fint i en spelvändning och till slut var det den förstnämnde som satte pucken i nät.

Ledninsmålet kom sedan i powerplay. Anton Wahlberg tog skott utifrån och han hittade också det bortre krysset.

Även om Redhawks hade rånarluvorna på sig så skulle det inte räcka till seger. Västerås kunde kvittera och matchen skulle till slut avgöras via förlängning. Där var det också hemmalaget som lade beslag på bonuspoängen.

I morgon väntar bortamatch mot Färjestad för J20.

MATCHFAKTA, J20 Nationell Fortsättningsserie Västerås vs. Redhawks 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0)

4:39 0-1 Marcus Molin (utan assist) SH1
10:44 1-1 Alfred Aalto (Lindström, Gullhav)

25:04 2-1 Casper Nässén (Andersson, Lejon) PP1

44:14 2-2 Sebastian Lundman (Larsson)
46:14 2-3 Anton Wahlberg (Jencko, Södergren) PP1
47:18 3-3 Karl Andersson (Larsson, Hadobas)

61:44 4-3 Zeteny Hadobas (Andersson)

Skott: 50-12 (18-3, 15-3, 14-6, 3-0)