• Huvudsponsorer

Jonas Gunnarsson kvar i Tre Kronor

12 april 2016 08:30

Efter förra veckans landskamper var det ett par spelare som fick lämna Tre Kronor-truppen. Jonas Gunnarsson är dock kvar och får nu sällskap av en ny målvakt i Niklas Svedberg till dubbelmötet med Tyskland på bortais.


I fredags gjorde Jonas Gunnarsson en fin landslagsdebut i Tre Kronor. Han räddade 23 av 24 skott när Schweiz besegrades med klara 5-1 i Ängelholm och insatsen i såväl matchen som under träningarna har imponerat på förbundskapten Pär Mårts och landslagets målvaktstränare Stefan Ladhe. Därför får Gunnarsson nu nya chanser i den blågula tröjan.

I helgen spelar Tre Kronor en dubbellandskamp mot Tyskland i Rosenheim och Landshut, matcher som också ingår i Euro Hockey Challenge. Till dessa matcher består målvaktsduon alltså till hälften av Jonas Gunnarsson, som nu får in en ny kollega i Niklas Svedberg från Salavat Yulaev i KHL.

Tre Kronor samlas redan i morgon i Segeltorpshallen för ett par träningar innan de reser ner till Tyskland för helgens matcher. Väl där är det troliga att Gunnarsson och Svedberg får var sin match.

Matcherna sänds och du kan se dem via TV4 Sport, tv4play.se eller cmore.se.