• Huvudsponsorer

Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 16 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Söndag Sön 2 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Idag 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Söndag Sön 30 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Fredag Fre 5 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt

Redhawks föll när Färjestad vände

12 januari 2017 22:19
Matchrapport

MALMÖ. Färjestad vände kvällens match i den tredje perioden och sköt matchavgörande målet med bara en och en halv minut kvar att spela. En tung förlust för Redhawks, men det finns chans till snabb revansch. På lördag är det Hockeyns Dag med stor publikfest och fritt inträde.


Hemmamatch i Malmö Arena och stor hyllning till Mats Lusth, vars tröja #66 hissades i taket. Den forne backgeneralen är nu förevigad och odödlig i klubbens historia.

När ceremonin var över och tröja hände i taket kom Redhawks ut till matchen mot Färjestad på ett bra sätt - även om det var gästerna som fick matchens första mål.

– Vi kom ut och spelade bra, trots att vi fick första målet emot oss. Vi ägde första perioden och vi hade bud på ytterligare något mål, säger Martin Filander.

Den första perioden tillhörde Redhawks, som dominerade spelet och skapade klart flest chanser. Robin Alvarez kvitterade när han påpasslig vallade in 1-1-pucken via Färjestads målvakt, Lars Haugen.

Därefter kom Redhawks till ett flertal högklassiga chanser, utan att få in ytterligare mål. Inte förrän i slutet av öppningsperioden. I powerplay hittade Rhett Rakhshani med ett välriktat skott, samtidigt som det var bra skymning framför mål.

2-1 var klart i underkant. Och det skulle även visa sig bli Redhawks fall i matchen, att lägena inte omvandlades till mål.

– Vi hade behövt smälla dit vår chanser. Vi hade fler bra möjligheter, där vi fick vandra in i slottet, sikta och skjuta. Bränner man dem så får man till slut igen det i backen, när effektiviteten inte är tillräckligt hög, menar Filander.

Den andra perioden fick en annan matchbild. Gästerna från Värmland fick betydligt mer att säga till om, men försvarsspelet var bra från Redhawks sida.

– Färjestad mycket puck i den perioden, men vi kunde hålla dem på utsidan och var starka framför mål. Samtidigt skapade vi en del offensivt, inte minst när vi fick chansen i numerärt överläge, tycker Filander.

Även i tredje hade Redhawks inledningsvid bra kontroll på händelserna.

– Innan de kvitterar tycker jag att det är ganska ofarligt åt alla håll och kanter, säger Filander.

2-2 kom dock med drygt sex minuter kvar och efter en jobbig utvisning med knappt tre minuter kvar avgjordes också matchen. Färjestad spelade fint i powerplay och Jonas Holös blev ren på bortre stolpen. 2-3 var ett faktum bara en och en halv minut från slutsignalen. En mycket tung förlust för Redhawks.

– När Färjestad fick blodad tand så lyckades de vända på steken. Man får betala priset om man inte är effektiv nog, säger Filander avslutningsvis.

Det är snabba ryck mellan matcherna. Redan på lördag för Redhawks chans till revansch. Det är dags för Hockeyns Dag med fritt inträde i Malmö Arena. Luleå står för motståndet i en match som börjar kl 16:00. Dörrarna öppnas kl 14:00 och då börjar biljetter att delas ut i huvudentrén.

Redhawks vs. Färjestad 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)
0-1 (5:49) Anton Grundel (Asplund, Wikstrand)
1-1 (7:22) Robin Alvarez (Filppula, Thuresson)
2-1 (18:05) Rhett Rakhshani (Komarek, Welch) 5/4
2-2 (53:42) Johan Ryno (Johansson, Nygren)
2-3 (58:25) Jonas Holös (Nilsson, Eriksson Ek) 5/4
Skott: 37-25 (12-3, 15-11, 10-11)
Utv.min: 4-8
Publik: 6 120 personer