Under onsdagskvällen var det dags för ett nytt Skånederby i J20 Nationella Södra. Redhawks begav sig till Ängelholm och spelade hem en derbyvinst. Det krävdes förvisso förlängning, men väl där avgjorde Tim Lindfors i ett powerplay.

{!C}

Det är speciella tider vi lever i och just nu är det bara Redhawks lag i SHL samt J20 Nationella som är i spel.

I går avgjordes ett av säsongens juniorderby, när Redhawks gästade Rögle i Lindab Arena.

Där såg Redhawks länge ut att gå mot en trepoängare. Till slut blev det seger, även om det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Det var Redhawks som öppnade målskyttet i den inledande perioden. Axel Björnkvist satte Redhawks i förarsätet när han hittade rätt i powerplay.

Under den andra perioden senare hälft kom sedan en målexplosion. Efter att Björnkvist skjutit det enda målet under matchens första halva tog det fart ordentligt.

Först kvitterade Rögle i ett powerplay innan William von Barnekow sköt två mål inom loppet av tvåminuter och Redhawks gick fram till 3-1.

Ledningen halverades dock när Rögle kunde reducera bara nio sekunder innan den andra pausvilan - ett mål som också gav ängelholmarna momentum in till den tredje perioden.

Väl där vann Rögle skotten med klara 14-3 och Redhawks kunde inte freda sin uddamålsledning. Men när kvitteringen kom slog Redhawks tillbaka direkt. Isac Göransson sköt 4-3 knappa halvminuten efter Rögles kvittering.

Men det skulle komma en ny kvittering. Med två minuter kvar nyttjade hemmalaget ett numerärt överläge och tog matchen till förlängning - i vilken Redhawks skulle bli derbykungar.

Ett nytt powerplaymål fällde avgörande, den här gången signerat Tim Lindfors.

För Redhawks del väntar närmast dubbla bortamatcher i Småland, när laget gästar Oskarshamn och Växjö under helgen.

MATCHFAKTA, J20 Nationella Södra Rögle vs. Redhawks 4-5 (0-1, 2-2, 2-1, 0-1)

7:54 0-1 Axel Björnkvist (Nilsson, Malinowski) PP1

30:57 1-1 Melker Eriksson (Renemark, Engvall) PP1
34:48 1-2 William von Barnekow (Ekefjärd)
36:46 1-3 William von Barnekow (Pedersen)
39:51 2-3 Andreas Torkelsson (Karlsson)

51:29 3-3 Oscar Johnsson (Törnqvist, Gustafsson)
51:54 3-4 Isac Göransson (Hansson, Svensson)