• Huvudsponsorer

Sista matchen innan OS-uppehållet

10 februari 2018 07:56
Inför match

Efter att ha avverkat åtta matcher på bara 13 dagar har Redhawks nu fått lite tid till träning - och efter morgondagens bortamatch mot Linköping väntar ett två veckor långt speluppehåll för de Olympiska Spelen. Redhawks ska gå in till matchvilan som ett vinnande lag genom att spela hem en seger i Saab Arena under lördagseftermiddagen.


Bara en match återstår innan Redhawks går in i en liten ledighet i samband med OS-uppehållet och under fredagen gjorde laget sin sista träning inför eftermiddagens bortamatch mot Linköping.

– Vi hade bra energi och gjorde en bra träning. Det kändes harmoniskt på isen och jag får känslan av att vi är på väg åt rätt håll igen, säger Peter Andersson.

Den effekten hoppas han få se från sina spelare när pucken släpps i Saab Arena klockan 15:15.

– Jag vill se att vi studsar tillbaka nu när vi har mer energi och spelglädje igen. Det har varit lite mindre av den varan ett tag, av naturliga skäl, när det varit så intensivt matchande. Är vi där jag känner att vi är, då kommer vi göra en bra match, menar Andersson, som även lyfter hur viktigt det varit att få ett par dagars spelledigt;

– Laget har mått bra av att träna. Vi spelade åtta matcher på 13 dagar och dessutom rest därmellen, då blir det inte många kvalitetsträngingen. När vi nu fått göra det så lyfter vi oss.

Dessutom har Peter Andersson fått tillbaka en del spelare i träning. Oscar Alsenfelt, Nils Andersson och Robin Alvarez är tillbaka i fullt slag. Dessutom är även Lukas Haudum tillbaka i Redhawks.

– Han har sett bra ut de senaste dagarna och har inte ont längre. Han är med i spel i morgon. Vi har skaffat oss ett bra läge och nu ska vi ut och köra innan vi skiljs åt i några dagar, säger Andersson, som för första gången på länge ser ut att få lämna friska spelare hemma;

– Kim Rosdahl ligger nerbäddad i feber och är inte med. Vi har 13 forwards och åtta backar att välja mellan, men någon kan ringa och sjukanmäla sig precis innan vi åker. Utgångsplanen är att vi får lämna en back hemma.

Det är en sexpoängsmatch som väntar, Linköping skuggar bara två poäng bakom Redhawks. Det innebär att Redhawks kan öppna upp en ganska stor lucka i tabellen - samtidigt som östgötarna också kan passera.

Linköping är ett av de SHL-lag med flest spelare på OS. De saknad fyra toppspelare i Chad Billins, Derek Roy samt de norska bröderna Mathis och Ken Andre Olimb.

– Det spelar inte så stor roll, det borde vi om några ha lärt oss vid det här laget. I vissa enstaka matcher lyfter man sig dessutom om man saknar de så kallade stjärnorna. Det blir mer istid till andra spelare som kan kliva fram och göra det bättre. I ett slutspel kan det nog vara en faktor, men just här och nu spelar det mindre roll. Jag har sett det med egna ögon, poängterar Andersson avslutningsvis.

Är du inte på plats i Saab Arena i eftermiddag köper du hem matchen genom att klicka här!

FAKTA / Linköping vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl 15:15

Matchtruppen:
För första gången på länge har Redhawks fler spelare att välja mellan än som får plats i matchtruppen. Oscar Alsenfelt, Nils Andersson, Robin Alvarez och Lukas Haudum är tillbaka. Kim Rosdahl faller ifrån pga sjukdom och en back ser ut att få stanna hemma. Vilken beslutas innan avfärd.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (Pantern), Carl-Johan Lerby (skadad), Erik Forssell (familjeskäl), Kim Rosdahl (sjuk).

Formen:
Tabellfemman Redhawks har 2-1-2 på senaste fem och kommer närmast från en tung derbyförlust. Redhawks har dock för första gången på länge fått tid till att träna efter att tidigare ha spelat smått ofattbara åtta matcher på 13 dagar.
Linköping har 1-1-3 på sina fem senaste och återfinns som tabellsjua, precis utanför en kvartsfinalplats. För några matcher sedan var LHC "best of the rest" bakom toppduon, men formen har varit svag på sistone.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Tobias Ekberg 4p (1+3), Johan Olofsson 3p (3+0), Fredrik Händemark 3p (2+1), Christoffer Forsberg 3p (1+2), Nichlas Hardt 3p (0+3).
Linköping: Jakob Lilja 4p (3+1), Ken Andre Olimb 3p (1+2), Derek Roy 3p (1+2), Almen Bibic 3p (1+2), Mathis Olimb 2p (1+1).

Special teams:
Redhawks: 21,6% i PP (4:a) / 81,6% i PK (5:a)
Linköping: 20,1% i PP (6:a) / 84,7% i PK (2:a)

Inbördes möten i år:
12/10 Linköping vs. Redhawks 4-1
14/11 Redhawks vs. Linköping 3-5
4/1 Redhawks vs. Linköping 3-1

Målvaktsmatchen:
Jonas Gunnarsson 20 ma, 91,4% (4:a)
Jonas Gustavsson 30 ma, 91,2% (10:a)
Oscar Alsenfelt 28 ma, 91,2% (11:a)
Jacob Johansson 17 ma, 91,2% (ej rankad)