• Huvudsponsorer

Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Idag 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Skånederby inför fullsatta läktare

25 november 2015 16:58

För första gången någonsin kommer det i morgon att spelas ett SHL-derby i Malmö Arena, som dessutom kommer att vara fullpackat för vad som kanske är den hetaste matchen i Hockeysverige.


Det är äntligen dags för Skånederby i Malmö Arena igen. Det första någonsin som spelas här på SHL-nivå. Malmö Redhawks kommer dessutom till derbyt med gott självförtroende efter att ha varit ett nummer större än Karlskrona under gårdagen.

Den matchen är emellertid historia och nu ser Björn Hellkvist bara framåt mot morgondagens sammandrabbning, inför över 12 000 åskådare i Malmö Arena.

– Det ska bli roligt och jag tror att alal killarna ser fram emot att få spela inför ett fullt och utsålt hus. Det kommer att vara en bra stämning.

Han tycker dock inte att det ska ha någon större betydelse, att det är mer folk på läktarna i morgon än under en "vanlig" seriematch.

– Egentligen ska det inte vara det, men publiken kan bidra med sitt och det kan hända i de här matcherna går lite utanför ramen och då gäller det att hantera det och växla upp.

I säsongens första derby kom Malmö Redhawks ut starkt och gick fram till en 2-0-ledning. Rögle hade problem att skapa chanser med lika många spelare på banan, men lyckades vända på tillställningen tack vare ett powerplay som till slut lyckades ge utdelning.

– Det var en match där vi förde spelet i fem mot fem på ett bra sätt i två perioder. De gjorde tre mål i powerplay och det var väl inte klockrent av oss i boxen.

Sedan dess har mycket skett med Malmö Redhawks spel i numerärt underläge, där laget blivit betydligt tätare.

– Jag tror att vi har släppt ett mål på de sju senaste matcherna.

Ett Skånederby innebär alltid en extra hetta. Björn Hellkvist förväntar sig också att det blir tight ute på isen.

– Jag tror att det kommer att bli en tuff och hård tillställning. Den är nästintill omöjlig att tippa, men jag tror att vi kommer att gå segrande ur den.

I går saknade Malmö Redhawks Magnus Häggström och Nicklas Jadeland av de spelare som spelade mot Växjö Lakers i söndags. Så här ett dygn innan nedsläpp är det oklart huruvida någon av dem kommer till spel mot Rögle.

– Jag vet inte just nu och det är svårt att säga. Nu växlar det upp och matcherna kommer tätare. Det finns frågetecken inför varje match, men jag hoppas att buda kan spela.

Med en seger i ryggen kan Malmö Redhawks för första gången skapa en vinstsvit på två raka segrar. Morgondagens match är ett perfekt tillfälle att göra det.

– Det är alltid ett perfekt läge att göra det efter en vinst.

Björn Hellkvist har också en hälsning till publiken. Under ängelholmarnas vändning i det förra derbyt hade publiken i Lindab Arena en stor inverkan.

– När Rögle gick upp i ledningen senast fick de ett jäkla driv från sin hemmapublik och jag hoppas att vi kan få samma hjälp i morgon.

Ett par hundra biljetter finns fortfarande att tillgå till det glödheta derbyt. Dina biljetter köper du genom att klicka här.

Under torsdagens derby råder en förhöjd säkerhet till följd av den rådande situationen i omvärlden. Detta innebär att det kommer att ske en heltäckande visitering. Malmö Redhawks uppmanar alla att komma i väldigt god tid då över 12 000 åskådare skall slussa in i arenan, var huvudentré öppnar 17:45. Malmö Redhawks hoppas på förståelse.