• Huvudsponsorer

Danska backen klar för en fortsättning

6 maj 2021 09:40

Lagbygget fortsätter inför den kommande säsongen i DamEttan Södra. Nu har Emma Lund Jensen, 22, som anslöt till klubben inför säsongen 2018-19, skrivit på ett nytt ettårskontrakt. – Nästa säsong ska vi ta steget upp i SDHL, säger hon bland annat.


Den 22-åriga backen Emma Lund Jensen är klar för en fortsättning i Redhawks. Den tidigare ungdomslandslagsspelaren har skrivit på ett nytt ettårskontrakt - där hon har ett tydligt mål.

– Nästa säsong ska vi ta steget upp i SDHL, det är dags nu. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och jag har aldrig varit så motiverad och redo för det här som jag är just nu, säger hon i en kommentar efter att ha skrivit på det nya kontraktet.

Till hösten går hon in på sin fjärde raka säsong i Redhawks. Den senaste blev som bekant avbruten efter bara fem matcher. På dessa svarade den defensivt starka backen för två assist och tidigare i Redhawkskarriären minns vi att Emma Lund Jensen var den som sköt det första målet när damerna för första gången spelade i Malmö Arena och besegrade Trollhättan.

– I Emma får vi en väldigt stabil back, som alltid sätter laget före jaget och som ger 100% - oavsett om det är träning eller match. Med sin karaktär och sina ledaregenskaper är hon dessutom viktig för oss i omklädningsrummet, som en naturlig ledare. Hon går alltid i bräschen och slår an tonen för hela laget. Självklart är vi jätteglada att Emma väljer att fortsätta hos oss, säger den tillförordnade sportchefen Calle Wendt.

Alla nyheter kring Redhawks SDHL-jagande damlag hittar du här >>