• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Söndag Sön 16 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 10 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb

Stefan Liv Memorial Trophy-vinnare klar för Malmö Redhawks

25 april 2016 14:24

Malmö Redhawks förstärker backbesättningen med 2015 års vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy, som SM-slutspelets mest värdefulla spelare.


Malmö Redhawks har gjort klart med en ny backpjäs. Den rutinerade amerikanen Noah Welch, 33, är klar för spel i klubben under den kommande säsongen.

Han kom till Sverige och SHL inför säsongen 2011/2012, då han representerade HV71. Sedan dess har han varit en av seriens bästa tvåvägsbackar och våren 2015 var han med om att föra Växjö Lakers till klubbens första SM-titel. Welchs prestationer i slutspelet gick ingen obemärkt förbi och han tilldelades även Stefan Liv Memorial Trophy, som SM-slutspelets mest värdefulla spelare.

– Jag tycker att vi behövde fylla på backsidan med en stor och rejäl tvåvägsback och tycker att vi har hittat honom i Noah. Han kan logga mycket istid i alla spelformer och jag tror att han kommer att bli väldigt nyttig för oss, både i spelet ute på isen och för sitt sätt att agera utanför den. Han är en toppback i SHL och jag tror att det finns mer att få ut av honom än vad han visade under den gångna säsongen. Nu har vi en back- och målvaktssida som ser riktigt bra ut, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under fyra av sina fem säsonger i SHL har Noah Welch dessutom varit assisterande lagkapten och han besitter goda ledaregenskaper, samtidigt som han alltid sätter laget före jaget. Att han är stor är inget som innebär att enbart är skicklig i egen zon, utan han har en god blick för spelet och ett väldigt tungt skott.

– Malmö Redhawks är en klubb som är på väg i rätt riktning, med fantastiska faciliteter och en professionell organisation. De gjorde en bra förstasäsong i SHL och jag vill vara med och hjälpa till att ta nästa steg. Med det laget som vi har och sättet som vi ska spela på så är jag övertygad om att vi kommer att göra det, säger Noah Welch.

Noah Welch kommer att ansluta till laget efter sommarsemestern och han gör därmed sin första dag i Malmö Arena måndagen den 1 augusti.