Stark insats bakom segern i Örebro
Publicerad: 2022-03-03
Redhawks reste till Örebro och bärgade tre tunga poäng i rond ett av dubbelmötet med närkingarna. I den första perioden var det bara ett lag på banan och där såg Redhawks till att sätta sig i förarsätet även målmässigt. Fredrik Händemarks powerplaymål fram till 5-3 i slutminuterna säkrade segern.

Det var Redhawks för hela entrépengen i Behrn Arena under den första perioden. Direkt från nedsläpp tog Redhawks ett bastant grepp om taktpinnen och visade vilka som bestämde.

Den här kvällen gav det också utdelning. Lance Bouma öppnade målskyttet när Lance Bouma styrde in ledningsmålet efter ett byte med hårt tryck in på Örebrokassen.

I en spelvändning var Marcus Sylvegård sedan stensäker i läget när han ensam med Örebromålvakten såg till att hitta nätet. Eric Engstrand såg sedan till att Redhawks var tre mål upp efter 20 spelade minuter genom att trycka dit en sargretur.

En utvisning i slutet av första perioden innebar dock att Örebro fick luft i början av andra. En misslyckad passning från Robin Kovacs styrdes olyckligt in i mål via Joakim Ryans skridsko.

När hemmalaget sedan fick ytterligare utdelning direkt efter en tekning speglade det verkligen inte matchbilden. Örebro förmådde inte att skapa särskilt mycket och Redhawks förde spelet.

Det skulle också komma en snabb replik. Pathrik Westerholm var snabb i tanken när han uppfattade att det var öppet via köksvägen och centern lade in fyran. Ett efterlängtat mål för Pathrik, som sköt sitt senaste mål när Redhawks senast var på besök i Behrn Arena, tidigt i höstas.

Det blev dock något av en deja vu-känsla när det var dags för den tredje perioden. Lance Bouma ådrog sig ett matchstraff med dryga minuten kvar av den andra perioden. Och i början av tredje reducerade Örebro i powerplay.

Redhawks kunde dock klara av de tre minuter som återstod på femminutersutvisningen efter målet - och fler mål skulle det inte bli för hemmalaget i kväll.

Förvisso fick Oscar Alsenfelt komma upp med några viktiga räddningar, men Redhawks var det bättre laget så länge det var spel fem mot fem.

Att matchen var så pass tight som den var målmässigt, det kan Örebro tacka målramen för. Inte mindre än fyra gånger small det nämligen i den - tre gånger från Fredrik Händemarks klubba. Till slut skulle dock Redhawkscentern få jubla över ett mål.

När Redhawks fick kvällens första möjlighet till powerplayspel, då small det. Pathrik Westerholm hittade Händemarks blad framför mål och han styrde in 5-3-målet, som punkterade matchen.

Därmed lastar Redhawks in tre poäng på bussen, som rullar söderut under natten. Redan på lördag är det dags för nytt möte med Örebro. Det är Hockeyns Dag med fritt inträde i Malmö Arena. Pucken släpps klockan 15:15 och vi delar ut biljetter i huvudentrén från kl 13:45. Vill du säkra din plats i förväg för bara 100 kronor, då gör du det här >>

MATCHFAKTA, SHL Örebro vs. Redhawks 3-5 (0-3, 2-1, 1-1)

6:48 0-1 Lance Bouma (Ryan)
12:08 0-2 Marcus Sylvegård (Bouma, Söderberg)
14:45 0-3 Eric Engstrand (Händemark, Lassen)

20:46 1-3 Robin Kovacs (Ebert, Audette) PP1
26:56 2-3 Nick Halloran (Leino)
27:42 2-4 Pathrik Westerholm (M Lauridsen, Lerby)

40:38 3-4 Nick Ebert (Kovacs, Abols) PP1