Ny storseger för damerna
Publicerad: 2020-10-12
Redhawks går fortsatt fram som en ångvält i DamEttan Södra. När Skövde, nya i serien till den här säsongen, kom på besök var det klasskillnad från första nedsläpp till sista sekund. Segersiffrorna skrevs till slut till 10-0 efter bland annat förkrossande 66-2 i skottstatistiken.

{!A}

Under söndagskvällen drygade Redhawks ut sin segersvit till fyra raka i DamEttan Södras inledning. Efter storsegrar mot Trollhättefallen gånger två samt mot danska Hvidovre följde Redhawks i går upp med en 10-0-vinst mot nykomlingen Skövde.

Redhawks trampade gasen i botten direkt i den första perioden och gästerna hade inte mycket att sätta emot. Skövde förmådde förvisso att freda sitt mål vid Redhawks första powerplay, men när det sedan var dags för gästerna att spela med en man mer på banan satte Redhawks ledningspucken.

Därifrån rann det på och även om ledningen inte var större än tre mål efter 20 minuter kändes matchen redan avgjord. Inte minst efter en titt i skottstatiken, där Redhawks hade hela 30-2 efter 20 spelade minuter.

Fler skott på mål registrerades Skövde inte för utan det var Redhawks för hela slanten.

I andra perioden lossnade dessutom powerplayspelet och gav utdelning tre gånger om inom loppet av fem minuter.

8-0 efter två perioder blev till slut 10-0 när Mia Bau Hansen spikade segersiffrorna.

Redhawks har därmed ett perfekt facit efter fyra matcher och toppar givetvis tabellen.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Skövde 10-0 (3-0, 5-0, 2-0)

7:34 1-0 Rachel Weiss (Andersson, Frandsen) SH1
11:26 2-0 Agata Sarnovská (Frandsen, Melberg)
12:06 3-0 Amanda Andersson (Weiss, Frandsen)

21:33 4-0 Natalie Perry (Sarnovská, Bau Hansen) PP1
24:23 5-0 Sofie Zander (Andersson, Lund Jensen) PP1
26:31 6-0 Rachel Weiss (Andersson) PP1
33:30 7-0 Mia Bau Hansen (Zander)
39:37 8-0 Agata Sarnovská (Lund Jensen, J Jensen)

48:06 9-0 Natalie Perry (Bau Hansen, Frandsen)