Tvåsiffrigt när tjejerna slog Trollhättan igen
Publicerad: 2020-02-02
Redhawks följde upp lördagens 6-2-seger med att göra 10-0 på Trollhättan i helgens andra bortamöte med västgötarna. Segern innebär att allt är upplagt för en direkt avgörande match borta mot Karlskrona i den sista omgången om två veckor.

Det var inget snack om saken i när Redhawks och Trollhättan ställdes mot varandra i Slättbergshallen även under söndagseftermiddagen.

Redhawks skulle följa upp lördagens 6-2-seger genom att vinna med ännu klarare siffror - och matchen var egentligen avgjord redan efter en spelad period.

Ledningen var fyra mål stor efter 20 minuter och dubblades innan den andra pausvilan. Och till slut vann Redhawks med hela 10-0.

Nu väntar två veckor utan spel innan allt kulminerar med en direkt avgörande match. I den sista omgången ställs Redhawks mot Karlskrona på bortais. Vinnaren i den matchen tar med största sannolikhet hem seriesegern (förutsatt att Karlskrona vinner sina två hängmatcher) - och det är bara tabellettan som går vidare till kvalet mot SDHL.

Den avgörande matchen spelas söndagen den 16 februari med nedsläpp kl. 15:10.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Trollhättan vs. Redhawks 0-10 (0-4, 0-4, 0-2)

3:52 0-1 Johanna Kellander (Svärd, Anderberg)
7:50 0-2 Julie Henriksen (Campbell)
11:35 0-3 Emma Lind (utan assist)
15:45 0-4 Josefine Anderberg (Kellander)

21:29 0-5 Julie Henriksen (Campbell)
29:45 0-6 Malene Frandsen (Melberg)