Segern satt långt inne i Ljungby
Publicerad: 2020-01-26
Det blev ingen promenadseger för Redhawks i DamEttan Södra när tjejerna gästade Ljungby Arena. Matchen var mållös en bra bit in i den tredje perioden innan debuterande Jessica Campbell sköt matchens enda mål i powerplay. Lisa Jensen i Redhawksmålet stoppade samtliga 16 Troja-skott.

Redhawks bibehåller serieledningen i DamEttan Södra. Under söndagseftermiddagen gästade Redhawks Ljungby Arena för bortamatch mot Troja.

Smålänningarna stod upp väl och segern satt verkligen långt inne för Redhawks, som hade med de båda debuterande kanadensiskorna Jessica Campbell och Brooklyn Langlois i laguppställningen.

Campbell noterade sig snabbt i protokollet - men inte på sätt som hon hade velat. I den första perioden ådrog hon sig två besök på botbänken. Men den skickliga forwarden skulle göra ett avtryck längre fram.

Matchen var fortfarande mållös när matchuret närmade sig tvåsiffrigt i den tredje perioden. Då fick Redhawks chansen i powerplay och det var också då det förlösande ledningsmålet kom. Och visst var det just Jessica Campbell som prickade in den matchavgörande pucken.

För fler mål bjöd kvällen inte på. Lisa Jensen i Redhawkskassen såg till att hålla sin målbur från påhälsningar. Även om Troja fick chans till spel sex mot fyra i slutminuten så stod Jensen och Redhawks emot.

Trepoängaren innebär att Redhawks bibehåller det två poäng stora avståndet till tabelltvåan Karlskrona.

Den kommande veckan bjuder på tre matcher; torsdagens Öresundsderby borta mot Hvidovre innan helgen ger ett dubbelmöte med Trollhättan, även dessa på bortais.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Troja/Ljungby vs. Redhawks 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

47:15 0-1 Jessica Campbell (Jensen, Langlois) PP1

Skott: 16-28 (4-8, 5-10, 7-10)
Publik: personer (arena)

{!A} {!B}

Christian Winnberg