Matchrapport
I kväll var det äntligen dags för Redhawks att kliva in i SHL, knappa veckan efter så gott som samtliga konkurrenter. Mora stod för motståndet, ett lag som redan hade en match i benen - och det var något som syntes. Det kuggade inte riktigt i för Redhawks som fick nöja sig med en poäng i Jalas Arena. Cristopher Nihlstorp gjorde sin första SHL-match sedan den 24 oktober 2017 och svarade för ett stort spel mellan stolparna.

{!A}

Äntligen var Redhawks tillbaka i SHL-spel. I premiären väntade fjolårsnykomlingen Mora, som Redhawks hade svårt för under förra säsongen.

Masarna hade en match, även den på hemmaplan, med sig in till kvällens kamp och det skvallrade den första perioden om. Mora hade ett matchtempo som Redhawks saknade, något som märktes mest i öppningsperioden.

De inledande 20 minuterna förblev dock mållösa och i början av den andra gav hemvändande Emil Sylvegård Redhawks ledningen med ett tidigt mål. Det var också Redhawks bästa period i matchen och ledningen borde ha varit större. Men istället kunde hemmalaget kvittera, i periodens sista minut.

Den tredje blev inte alls vad Redhawks önskade. Mora blev åter spelförande, men ändå var Frederik Storm nära att skjuta trepoängaren till Skåne. Han lyckades dock inte överlista Christian Engstrand i matchens slutminut.

I förlängningen var det Mora som drog det längsta strået. Cristopher Nihlstorp hade en stark comeback i SHL. I sin första seriematch sedan den 24 oktober 2017 satte han stopp 36 av 38 skott. I kväll räckte det till en poäng.

På lördag är det dags för hemmapremiär i Malmö Arena. Med en match i benen kommer Redhawks vara redo för Färjestad. Nedsläpp klockan 15:15. Säkra din plats genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL Mora vs. Redhawks 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

20:26 0-1 Emil Sylvegård (Händemark, Komarek) PP1
39:20 1-1 Andrew Rowe (Bromé, Keränen)

63:26 2-1 Matt Bailey (Haga, Gagné)

Skott: 38-28 (11-7, 9-12, 15-7, 3-2)
Publik: 3 911 personer