Sena mål igen när Redhawks övertidsföll
Publicerad: 2020-09-18
Det blev en helt galen tredjeperiod i Vida Arena i kväll. Redhawks låg under med 0-1 efter 40 spelade minuter, men såg ut att ha spelat till sig segern när Fredrik Händemark sköt 4-2 med drygt två minuter kvar. Efter det föll ytterligare fyra mål och till slut fick Redhawks se sig besegrat efter förlängning.

{!C}

Det blev en märklig match i Vida Arena när Redhawks genrepade mot Växjö Lakers. Efter att ha varit tillknäppt och målsnålt under de inledande 40 minuter brakade det loss under den sista tredjedelen.

Redhawks låg under med 0-1 efter två perioder men kvitterade snabbt. Pathrik Westerholm styrde in ett skott från Adam Ollas Mattsson, hans första sedan återkomsten till Redhawks.

Knappa två minuter senare hade Redhawks vänt. Malte Setkov tog saken i egna händer när han bröt ett uppspel i mittzon, trampade framåt och stänkte in ett stenhårt handledsskott.

Växjö kvitterade förvisso till 2-2, men Pathrik Westerholm var inte färdig. Han hade fortsatt torrt krut i bössan när han snärtade in ett direktskott.

Målfyrverkeriet med fyra puckar i nät inom loppet av lite drygt sex minuter lugnade nu ner sig. Och när Emil Sylvegård bröt fram som en murbräcka längs med vänsterkanten i numerärt underläge såg det ut som att Redhawks hade avgjort. Sylvegård spelade fram Fredrik Händemark till 4-2-målet när det bara återstod två minuter. Men ytterligare fyra mål skulle falla innan hesa Fredrik ljöd.

Redhawks hamnade i ett numerärt underläge - tre mot sex - när Växjö lyfte målvakten och jagade kontakt. Den fick de också, först med tre man mer på banan och sedan kom också kvitteringen i spel sex mot fyra.

Men Redhawks återtog ledningen. Carl Persson växelspelade med Adam Brodecki och satte pucken i ett tomt mål med bara 30 sekunder kvar att spela.

Det räckte dock inte. Växjö lyckades kvittera en gång till. Och sedan var det också smålänningarna som drog det längsta strået i förlängningen.

Försäsongen är nu över. På tisdag börjar allvaret. Då tar Redhawks emot Leksand hemma i Malmö Arena när det är dags för SHL-premiär.

MATCHFAKTA, Uppladdningen Växjö Lakers vs. Redhawks 6-5 sd (0-0, 1-0, 4-5, 1-0)

26:04 1-0 Pontus Holmberg (Häman Aktell)

41:50 1-1 Pathrik Westerholm (Ollas Mattsson, Sylvegård)
43:40 1-2 Malte Setkov (utan assist)
46:12 2-2 Jack Drury (Holmberg)
48:01 2-3 Pathrik Westerholm (Ponthus)
57:57 2-4 Fredrik Händemark (Sylvegård) SH1
58:29 3-4 Jakob Forsbacka Karlsson (Persson) PP2