• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Damerna förstärks av landslagsback

14 augusti 2021 11:00

I fjol vann hon backarnas poängliga samtidigt som hon blev dansk mästare med Hvidovre. Till den kommande säsongen väntar spel i Redhawks för 19-åriga Sofie Skott. – Jag ser fram emot att bli del av ett vinnande lag och jag vet att alla brinner för att ta steget upp i SDHL, säger Skott bland annat.


Tidigare i veckan blev Mille Kunnerup Sörensen klar för spel i Redhawks. Nu får hon sällskap av en tidigare lagkamrat från Hvidovre, när backen Sofie Skott, 19, har skrivit på ett ettårskontrakt med Redhawks.

– Först och främst är det jättekul att Sofie väljer att ta steget över sundet och förstärker oss och vår backsida. Vi har mött henne flera gånger under hennes tid i Hvidovre och på så vid haft möjlighet att se och scouta henne på nära håll, vilket gör att vi vet vad vi går för. Att vi får in ännu en landslagsspelare i vår trupp är extra roligt, säger Calle Wendt, sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag.

Under säsongen 2020-21 var hon den poängstarkaste backen i danska ligan, sin unga ålder till trots. På 16 grundseriematcher noterades Sofie Skott för hela 26 poäng, fördelat på åtta mål och 18 assist - en notering som placerade henne som sexa i den sammanlagda poängligan.

– Jag har haft en bra tid i Hvidovre, men när jag nu gått ut skolan är jag sugen på att testa på något nytt och det känns väldigt spännande att bli en del av det här laget. Jag känner många spelare sedan tidigare, något som underlättar flytten. Under den senaste säsongen tycker jag att jag blivit starkare, något som förbättrat mitt spel både med och utan puck. I Redhawks ser jag fram emot att bli del av ett vinnande lag och jag vet att alla brinner för att ta steget upp i SDHL. Den drömmen vill vi förverkliga den här säsongen, säger Sofie Skott själv i en kommentar.

Just nu befinner sig Sofie Skott i Calgary, där det danska landslaget laddar upp inför det VM som inleds om en dryg vecka. När hon återvänder hem kommer hon att bära nummer 27 på ryggen.

Damernas lagbygge når du genom att klicka här >>