• Huvudsponsorer

Hemmamatch mot Färjestad när Lusths tröja hissas

11 januari 2017 18:48
Inför match

Under torsdagskvällen hissas Mats Lusths tröja #66 till taket i Malmö Arena innan nedsläpp mot Färjestad. Martin Filander hoppas på mycket folk i arenan som bär fram laget till tre poäng så att högtidskvällen blir fulländad. – Hoppas att vi kan förära Lusths kväll och att vi får ett bra stöd i ryggen. Det är viktigt, betydligt viktigare än vad många verkar tro, säger den assisterande tränaren.


Innan matchen mot Färjestad är det dags. Mats Lusth ska förevigas i Malmö Arena när hans tröja #66 hissas i taket. Redhawks assisterande tränare hoppas att ceremonin är något som kan ge det där lilla extra till laget, så att de flyger fram direkt från start.

– Ja, jag hoppas det. Det vore roligt om det kommer riktigt mycket folk för att hylla Mats Lusth och förgylla hans stora dag, att det dessutom kan ge en extra boost till spelarna och oss på bänken. Och att vi kan bjuda tillbaka genom att vinna för honom och de hedersgäster han bjudit in till matchen, säger Martin Filander.

Just det där, att kunna bidraga till lagets prestation på isen, är något som Filander trycker vidare på, att det är något som är väldigt viktigt.

– Det är verkligen viktigt. Jag tror inte att alla inser det, att man kanske tycker att spelarna alltid ska prestera på samma höga nivå. Om stöttningen finns på läktarna och det är bra tryck är det något som spelarna suger in. Kan vi få det i både med- och motgång så lyfter det laget. Att känna hur trycket ökar när vi t ex tar ledningen är underbart. Eller när vi får publiken med oss när vi jagar en kvittering. Det kan vara just det som är skillnaden mellan vinst och förlust, menar han.

I morgon får du i publiken chansen att bära fram Redhawks till en ny trepoängare mot Färjestad. Redhawks kommer till matchen med två raka hemmasegrar i bagaget och har fått med sig fyra poäng från de två bortamatcher som spelats mot just Färjestad under hösten.

– Det blir spännande en spännande match. Vi känner att vi möter ett bra lag som är med och slåss om samma positioner i tabellen som vi är, tycket Filander.

Det två matcherna som avgjorts i Löfbergs Arena har varit fartfyllda tillställningar med målchanser åt båda håll. Just farten ser Filander som en nyckel även när det nu är dags för säsongens första möte i Malmö.

– Det tror jag. Både vi och Färjestad vill sätta press över hela banan och spela i ett högt tempo. Jag tror att det laget som är mest på tå och vågar ta för sig också kommer att kunna föra spelet och på så sätt komma till flest målchanser. Och det vill jag naturligtvis se att vi gör, säger han.

Färjestad kommer från en tuffare period där flera tongivande spelare tvingats avstå från spel pga sjukdom. Det har också renderat i fyra raka förluster. På bussen till Malmö sitter dock en full trupp.

– De har spelare som kommit tillbaka efter att ha legat nerbäddade och de är garanterat hungriga på att vinna igen. Men det är vi också och vi vill visa att vi kan fortsätta spela på en hög nivå och bevisa att andraperioden i Leksand var ett undantagsfall, säger Filander.

Och det är inte bara Färjestad som har hela truppens spelare att välja bland.

– Alla är friska. Vi har Kim Rosdahl som spelar med Pantern i kväll och han kommer med största sannolikhet inte spela med oss i morgon, avslutar Filander.

Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!

Preliminär laguppställning

41 Cristopher Nihlstorp eller 69 Oscar Alsenfelt

3 André Benoît - 7 Nils Andersson
2 Erik Andersson - 6 Stefan Warg
4 Noah Welch - 14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson

8 Lars Bryggman - 63 Fredrik Händemark - 49 Rhett Rakhshani
67 Konstantin Komarek - 20 Erik Forssell - 9 Frederik Storm
10 Robin Alvarez - 81 Ilari Filppula - 12 Andreas Thuresson
43 Nichlas Hardt - 23 Christoffer Forsberg - 16 Magnus Häggström
61 Nicklas Jadeland