Redhawks vann och kvitterade serien
Publicerad: 2018-03-25
Matchrapport
MALMÖ. Precis som i senaste hemmamatchen klev Redhawks ut och rivstartade i Malmö Arena. Den här eftermiddagen gav det dessutom ordentlig utdelning. Två powerplaymål under de inledande sju minuterna satte Redhawks i förarsätet och ledningen grundlade 3-1-segern.

{!A}

Kvartsfinalserien är kvitterad. Redhawks kom flygande ur startblocken igen hemma i Malmö Arena. I dag gav det dessutom utdelning och ett övertag som Frölunda inte lyckades hämta ikapp.

Redan efter 37 sekunder spräckte Frederik Storm nollan. Redhawks första powerplaymål i matchserien - men det skulle inte dröja länge innan nästa kom.

Nils Andersson laddade stora bössan och bombade in tvåan fån blålinjen. Då hade klockan ännu inte tickat upp på sju minuter.

Drömstarten till trots så kunde ledningen varit större i första paus och när Frölunda reducerade på ett riktigt slumpmål i slutet av den andra perioden blev det spännande i tredje.

Då spelade Redhawks riktigt stabilt och höll gästerna borta från de riktigt heta chanserna - och när skotten väl gick igenom stod Jonas Gunnarsson lugnt emot som sista utposten.

Slutresultatet spikades till slut till 3-1 när Kim Rosdahl lade in pucken i tom bur med sekunder kvar att spela. Kvitterat och betalt i serien och nu laddar Redhawks för att åka upp till Göteborg och knipa en ny bortamatch i övermorgon.

Biljetterna till Kvartsfinal 6, hemma i Malmö Arena torsdagen den 29 mars klockan 19, släpps klockan 10:00 måndag förmiddag på malmoredhawks.com/biljetter!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal 4:7 Redhawks vs. Frölunda 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

0:37 1-0 Frederik Storm (Rakhshani, Andersson) PP1
6:22 2-0 Nils Andersson (Rakhshani, Olofsson) PP1

36:10 2-1 Victor Olofsson (Sigalet, Rosseli Olsen)

59:36 3-1 Kim Rosdahl (Alvarez, Warg)

Skott: 20-24 (11-9, 4-7, 5-8)
Publik: 9 515 personer