Säsongens största segersiffror i DamEttan
Publicerad: 2021-12-05
Det var ettan mot jumbon på Malmö Isstadion under lördagseftermiddagen och det återspeglade sig också i Redhawks segersiffror. I DamEttan Södra tog Redhawks nämligen sin 15:e raka vinst när Skövde slogs tillbaka med hela 17-0.

Det gick precis som väntat för serieledande Redhawks i dag, när tabelljumbon i DamEttan Södra, Skövde, kom på besök till Malmö Isstadion. Segersiffrorna blev de största för säsongen när Redhawks sköt hela 17 mål på sina dryga hundra skott på mål.

Den målmässiga dominansen dröjde emellertid en bit in på första perioden. Drygt sex minuter hann passera innan Michelle Weis öppnade målskyttet - hennes första fullträff sedan hon anslöt till klubben i somras. Men det var också då Redhawks drog ur proppen. Dryga en och en halv minuter senare var ledningen fyra mål stor efter mål från Josephine Asperup, Sofie Skott och Mia Bau Hansen.

Det var ända bara början. Innan den första perioden hade Redhawks hittat rätt ytterligare fyra gånger.

Linnea Hansson sköt sitt första för säsongen fram till 5-0. Asperup följde upp med sitt andra fram till 6-0. Därefter var det Malene Frandsen som satte pucken i nät fram till 7-0 när Redhawks var två man mindre på banan - och strax därefter fyllde Natalie Perry på med åttan.

Redhawks matade på in mot kassen och hade inte mindre än 46 skott på mål under de 20 inledande minuterna.

Resterande del av matchen fortsatte på den inslagna vägen. Skyttedrottningen Agata Sarnovska, som inte hade någon målmässig utdelning i öppningsperioden, sköt både nian och tian i början av andra.

Sofie Skott blev tvåmålsskytt fram till 11-0 innan Julie Jensen svarade för tolvan.

Spänningen var givetvis över när den tredje perioden drog igång, men Redhawks fortsatte att spela ut. Annie Svärd passade på att sätta sitt första mål för säsongen när hon från nära håll rakade in sin egen retur. Ett mål som betydde 13-0.

Kvällens 14:e mål kom från Isabella Johanssons klubba. Hon hittade rätt från sin backposition med ett mål som var den 16-åriga backens första tävlingsmål i Redhawksdressen.

När Sofie Skott sedan tog ett vinkelavslut fullbordade den 19-åriga danska landslagsbacken sitt hattrick - när Redhawks var en man kort.

Powerplay skulle också leverera ett mål. Karoline Pedersen fick läget i slottet och smällde in pucken i krysset med ett riktigt klassavslut.

Till slut blev det 17-0 när Linnea Hansson gjorde sitt andra med ett distinkt skott i slottet bara tre sekunder från slutsignalen.

Närmast på schemat väntar ett Öresundsderby för Redhawks, när Hvidovre kommer till Malmö Isstadion på fredag kväll.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Skövde 17-0 (8-0, 4-0, 5-0)

6:15 1-0 Michelle Weis (utan assist)
6:37 2-0 Josephine Asperup (Sarnovska, Weis)
7:11 3-0 Sofie Skott (J Jensen, Perry)
7:49 4-0 Mia Bau Hansen (Andersson, Melberg)
11:59 5-0 Linnea Hansson (Törner)
13:03 6-0 Josephine Asperup (Weis, Frandsen)
16:28 7-0 Malene Frandsen (Bau Hansen, Kunnerup) SH2
18:45 8-0 Natalie Perry (J Jensen, Skott)

23:20 9-0 Agata Sarnovska (Asperup, Weis)