Wendt och Olofsson lämnar - nya tränare sökes
Publicerad: 2022-05-05
Redhawks föll på målsnöret i jakten på en plats i SDHL, när AIK blev för starka i det sista kvalsteget. Halvannan månad har hunnit passera sedan säsongen avslutades och nu står det klart att tränar duon Calle Wendt och Carl Olofsson lämnar. – Tror klubben har alla chanser att gå upp och önskar hela Malmö Redhawks all lycka, säger Wendt.

Sedan våren 2020 har Calle Wendt och Carl Olofsson varit tränare för Redhawks damlag. Målbilden har hela tiden varit tydligt, att nå SDHL. Efter en första säsong som avslutades i förtid till följd av Covid-19 nåddes sånär det där målet den här säsongen. I våras blev dock AIK för svåra i det sista kvalspelet och spel i DamEttan Södra väntar även 2022/23.

Nu står det klart att det inte blir med duon Wendt/Olofsson på bänken. Duon väljer att lämna sina tjänster som huvudtränare och sportchef respektive assisterande tränare.

– Jag vill rikta ett stort tack till framför allt Tomas Kollar (tidigare sportchef för Redhawks damlag) och Patrik Sylvegård för att de gav mig chansen i den här rollen, men även tacka all personal i klubben och inte minst de fantastiska ledare och spelare jag haft äran att jobba med. Det har varit två otroligt roliga och lärorika år. Jag tror att Redhawks har alla chanser att nå målet och ta klivet upp i SDHL och önskar föreningen all lycka framöver. Jag hoppas att vi springer på varandra i hallarna runt om i landet även i framtiden, säger Calle Wendt i en kommentar.

Även den assisterande tränaren Carl Olofsson aviserar att han lämnar sin roll efter två säsonger i klubben.

– Calle och Calle har lagt ner ett oerhört stort jobb och såg till att tjejerna svarade för en fantastisk säsong. Sånär lyckades vi också ta oss hela vägen, men vi nådde inte ända fram den här gången. Jag vill tacka dem för allt det gjort för oss under de här åren och önskar självklart de båda all lycka till i fortsättningen, säger Malmö Redhawks General Manager, Patrik Sylvegård.

Till följd av att Wendt och Olofsson lämnar inleder Malmö Redhawks också jakten på nya tränare. Klubben söker nu en kombinerad sportchef och huvudtränare samt en assisterande tränare. Är du intresserad? Då ser vi fram emot att höra från dig. Du är varmt välkommen att skicka ditt CV samt personliga brev till oss på [email protected].

{!A}

Christian Winnberg