• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Måndag Mån 19 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Ida Gullander redo för stålbucklan

21 februari 2019 14:30

I kväll inleds Stålbucklan för Redhawks 14-åriga forward Ida Gullander. Därmed fortsätter säsongen med en av de stora höjdpunkterna för lagets yngsta spelare. – Det ska bli jättekul och jag tycker att vi har goda chanser att slåss om guldet, säger hon bland annat.


I kväll inleds Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken, i Alvesta. För Skånes del är det Medelpad som står för motståndet i premiärmatchen. En spelare från Redhawks damlag, 14-åriga Ida Gullander, finns med i truppen och ser självklart fram emot turneringen.

– Det ska bli jättekul att gå in i turneringen tillsammans med tjejerna i det här laget, säger hon timmarna innan nedsläpp i öppningsmatchen.

Trots att hon har flera år kvar till hon kan kalla sig senior och är två år yngre än nästa yngsta tjej i Redhawks damlag har hon tolv A-lagsmatcher i DamEttan Södra.

– Säsongen har varit jätterolig, trots att vi inte lyckades ta oss hela vägen till SDHL-kvalet. Jag ser redan nu fram emot nästa säsong, säger hon, samtidigt som siktet är inställt på framgångar tillsammans med Skåne/Blekinge i Stålbucklan;

– Jag hoppas självklart att vi kan ta hem guldet och att vi har väldigt kul tillsammans under turneringen. Jag tycker att vi har goda chanser att nå riktigt långt.

När hon kommer in på sin egen rollbeskrivning pratar Ida Gullander betydligt mer om hur hon är i och runt omklädningsrummet än hennes spelstil på isen.

– Jag ser mig själv som en glädjespridare, som kan få alla att skratta och ha roligt. Och jag vill vara en medspelare som peppar mina lagkamrater, berättar hon.

Klockan 18:45 släpps puck mot Medelpad. I övrigt går Skåne/Blekinge upp mot Västmanland och Stockholm innan det förhoppningsvis är dags för slutspel. Finalen avgörs i Ljungby Arena klockan 14:30 på söndag.

Dagens match kan du köpa hem genom att klicka här!