• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Ida Gullander redo för stålbucklan

21 februari 2019 14:30

I kväll inleds Stålbucklan för Redhawks 14-åriga forward Ida Gullander. Därmed fortsätter säsongen med en av de stora höjdpunkterna för lagets yngsta spelare. – Det ska bli jättekul och jag tycker att vi har goda chanser att slåss om guldet, säger hon bland annat.


I kväll inleds Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken, i Alvesta. För Skånes del är det Medelpad som står för motståndet i premiärmatchen. En spelare från Redhawks damlag, 14-åriga Ida Gullander, finns med i truppen och ser självklart fram emot turneringen.

– Det ska bli jättekul att gå in i turneringen tillsammans med tjejerna i det här laget, säger hon timmarna innan nedsläpp i öppningsmatchen.

Trots att hon har flera år kvar till hon kan kalla sig senior och är två år yngre än nästa yngsta tjej i Redhawks damlag har hon tolv A-lagsmatcher i DamEttan Södra.

– Säsongen har varit jätterolig, trots att vi inte lyckades ta oss hela vägen till SDHL-kvalet. Jag ser redan nu fram emot nästa säsong, säger hon, samtidigt som siktet är inställt på framgångar tillsammans med Skåne/Blekinge i Stålbucklan;

– Jag hoppas självklart att vi kan ta hem guldet och att vi har väldigt kul tillsammans under turneringen. Jag tycker att vi har goda chanser att nå riktigt långt.

När hon kommer in på sin egen rollbeskrivning pratar Ida Gullander betydligt mer om hur hon är i och runt omklädningsrummet än hennes spelstil på isen.

– Jag ser mig själv som en glädjespridare, som kan få alla att skratta och ha roligt. Och jag vill vara en medspelare som peppar mina lagkamrater, berättar hon.

Klockan 18:45 släpps puck mot Medelpad. I övrigt går Skåne/Blekinge upp mot Västmanland och Stockholm innan det förhoppningsvis är dags för slutspel. Finalen avgörs i Ljungby Arena klockan 14:30 på söndag.

Dagens match kan du köpa hem genom att klicka här!