eSHL: Risto Järvi sista pusselbiten i lagbygget
Publicerad: 2019-12-14
Malmö Redhawks lag i eSHL är komplett. Risto Järvi fyller den sista luckan och tar platsen som center i det lag som ska jaga titeln från seriestarten, den 13 januari. – Det är en stor ära att få representera klubben i eSHL, säger Järvi.

{!A}

Målvakt, backar och ytterforwards var klara sedan tidigare. Sista positionen, den som center, i Malmö Redhawks e-sportlag fylls av finländaren Risto Järvi.

Järvi är en av de mest erfarna spelarna när det gäller NHL-delen av e-sportvärlden. Han är en vinnarskalle och går aldrig för något annat än segern, något som dessutom brukar leda honom dit.

Hans hockey-IQ är oerhört högt och har besitter en stor kunskap gällande vilka taktiska upplägg som passar bäst för den kommande matchen.

Risto Järvi om SHL:s satsning på e-sport:
– Det här är verkligen ett stort steg framåt för NHL-delen av e-sporten. Jag längtar verkligen efter att vi drar igång och börjar spela och seriepremiären av eSHL den 13 januari kan inte komma fort nog.

Om att vara en del av Malmö Redhawks satsning:
– Det är en stor ära att få representera klubben i eSHL och jag är väldigt exalterad inför det som komma skall.

Om lagets chanser i eSHL:
– Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag med unga och talangfulla spelare. Jag hoppas att vi finska spelare kan komplettera de svenska killarna med våra egenskaper och vår erfarenhet. Vi siktar på att ta hem segern, något annat finns inte.

Risto Järvi och hans landsman Tuukka Kuha har spelat tillsammans under en lång tid och har bildat en dödlig duo på isen - samtidigt som de blivit tighta utanför den. Tillsammans har de vunnit en hel rad med titlar och under det gångna året vann de, som första lag någonsin, samtliga tävlingar de ställde upp i, bl a EM (European Championship League).

– Det är utan tvekan mitt starkaste minne. Jag fick möjligheten att vinna mitt första mästerskap någonsin och jag kommer aldrig att glömma den känsla. Att få gära det tillsammans med Risto gjorde det ännu mer speciellt. Nu ska vi göra detsamma i eSHL, säger Tuukka Kuha.

{!B}

Christian Winnberg