Två segrar på två dagar mot Trollhättan
Publicerad: 2019-01-27
4-1 i Malmö Arena i går. I dag besegrades Trollhättan igen, den här gången med 7-1 i Kirsebergs Ishall och Redhawks har nu spelat in fyra poäng fler än tvåan Karlskrona, som förvisso har två hängmatcher. En omgång återstår - borta mot just Karlskrona, söndagen den 10 februari.

Redhawks tog andra segern mot Trollhättan på bara två dagar. Gårdagens 4-1 i Malmö Arena toppades av 7-1 i Kirsebergs Ishall i dag.

Det var gasen i botten redan från första nedsläpp för Redhawks, men precis som i går dröjde det innan utdelningen kom. Amanda Andersson såg förvisso till att Redhawks var ett mål upp efter 20 minuter, men det var först i andra som matchen avgjordes.

Johanna Kellander tryckte in en retur till 2-0, Annie Svärd utnyttjade ett friläge och när Mia Bau Hansen sökte just Svärd framför mål i powerplay, letade sig pucken in i mål via en Trollhättanskridsko.

Med 4-0 på tavlan efter två perioder var matchen avgjord. Sofia Andersson, som startade sin tredje match för säsongen, stoppade samtliga 13 skott hon ställs för under de inledande 40 minuterna.

Tyvärr blev det ingen hållen nolla. Redhawks tappade puck i egen zon och i ett friläge avslutade Elvira Svensson vasst, med ett skott rakt upp i krysset.

Reduceringen bekom inte Redhawks. Bara sekunder senare tog Josephine Asperup saken i egna händer, när hon drev upp pucken i anfallszon, tog skott och följde upp genom att elegant lägga in femman på den retur som uppstod. Samma Asperup hittade sedan en fri Annie Svärd framför mål i powerplay och Svärd satte sitt andra mål i matchen.

Slutresultatet spikades när Linn Lindblom sköt säsongens första mål med ett rappt handledsskott, som hittade nätet via stolpen.

Redhawks tog sex väntade poäng i helgen och toppar nu DamEttan Södra med fyra poäng. Tvåan Karlskrona har två hängmatcher att spela, varav en under söndagseftermiddagen, innan Redhawks reser till just Karlskrona för en match som med största sannolikhet är direkt avgörande för seriesegern. Två veckor väntar innan det är dags, söndagen den 10 februari klockan 15:00.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Trollhättan 7-1 (1-0, 3-0, 3-1)

9:20 1-0 Amanda Andersson (J Jensen)

23:40 2-0 Johanna Kellander (A Andersson, J Jensen)
29:23 3-0 Annie Svärd (Lindblom, J Jensen)
32:26 4-0 Mia Bau Hansen (Apserup, Frandsen) PP1

44:59 4-1 Elvira Svensson
45:14 5-1 Josephine Asperup
46:41 6-1 Annie Svärd (Apserup, Bau Hansen) PP1