Derbysviten stannade på tre raka
Publicerad: 2021-10-09
Redhawks kom till Ängelholm med tre raka derbysegrar, men förmådde inte att utöka den sviten just i kväll. Det var tätt och tufft i Catena Arena. Till slut var det hemmalaget som gjorde den tredje periodens enda mål, som fällde avgörandet.

Det var intensivt i nordvästra Skåne under lördagskvällen, när Redhawks tagit sig till Ängelholm för att jaga sin fjärde raka derbyseger.

Den skulle dock inte komma. Det var tufft och tätt där ute på isen och stundtals krig om varenda lite millimeter isyta.

Rögle hamnade i förarsätet när Redhawks tappade in en motståndare bakom sig i mittzon. I det halva friläget satt pucken i krysset och trots att Redhawks haft mycket puck under matchens inledande tredjedel var det underläge efter 20 minuter.

De nästföljande 20 var kanske det bästa för säsongen. Rögle kom knappt ur egen zon och Redhawks radade upp målchanser. En av dem gav målmässig utdelning. Lance Bouma, en av isens giganter, pillade in en lös puck från nära håll.

Att det bara var 1-1 på tavlan efter den dominansen skulle komma att slå tillbaka. Den tredje perioden var inte på samma nivå. Istället var det hemmalaget som fick momentum och halvvägs in på den avslutande akten styrdes också en puck in.

Det målet skulle visa sig bli matchavgörande och Redhawks fick se sig besegrat med uddamålet i säsongens första Skånederby.

MATCHFAKTA, SHL Rögle vs. Redhawks 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

15:29 1-0 Anton Bengtsson (McKiernan, Everberg)

23:36 1-1 Lance Bouma (Söderberg, M Lauridsen)

50:04 2-1 Ludvig Larsson (Jonsson, Johannesson)

Skott: 23-26 (6-6, 5-16, 12-4)
Publik: 4 950 personer (Catena)