Sju spelare ansluter för J20-spel
Publicerad: 2022-06-14
Det är inte bara på A-lagsnivå som vi förbereder oss inför kommande säsong. Nu står det klart att sju spelare ansluter - däribland norrmannen Mats Bakke Olsen (bilden), som den gångna säsongen varit ordinarie A-lagsspelare i norska Storhamar. – Flera spännande spelare som ansluter till vår juniorverksamhet, säger J20-tränaren Serhan Cicek.

{!A} {!B}

Till den kommande säsongen ansluter sju spelare till Redhawks J20-lag, något som gör att truppen nu består av tre målvakter, sju backar och 14 forwards.

– Vår trupp ser väldigt spännande ut och förhoppningen är självklart att killarna fortsätter att ta kliv i sin utveckling, så att de på sikt kan ta steger upp till A-laget, säger Serhan Cicek, huvudtränare för Redhawks J20-lag.

Bland nytillskotten hittar vi en målvakt i form av 17-årige Oskar Blomgren, som närmast kommer från Troja/Ljungby. På backsidan återfinns Christopher Lie, 16, från Storhamar, Kasper Lindström, 19, från Djurgården och Loke Södergren, 18, från Södertälje.

Även tre forwards ansluter; 17-årige Oskar Kind Bakkevig från Vålerenga samt 18-årige Marcus Molin från Leksand, som båda spelat J20-hockey i sina tidigare klubbar. Utöver den duon är även den 18-årige norrmannen Mats Bakke Olsen klar för spel i Redhawks. Han kommer närmast från Storhamar där han under den gångna säsongen medverkade i hela 39 A-lagsmatcher i den norska högstaligan.

– Det är flera spännande spelare som ansluter till vår juniorverksamhet. De unga killarna som nu kommer till oss har alla den gemensamma nämnaren i sin nyfikenhet och attityd, där samtliga strävar efter att bli bättre och ta nästa steg i sin utveckling. Vi ser stor potential i dem och tillsammans ska vi hjälpa de nya - precis som alla våra andra juniorspelare - att ta kliv med förhoppningen att de når hela vägen upp till vårt A-lag och att de är redo för SHL-spel när den chansen dyker upp, säger Cicek.

Till hösten kliver Redhawks in i J20 Nationella Södra med, där lag som Frölunda, HV71, Växjö, Linköping och Rögle står för motståndet.

Nyhetsuppdatering kring J20:s framfart kommer du att hitta här >>

{!C} {!D} {!E} {!F}

Christian Winnberg