Fjärde raka segern för J18
Publicerad: 2022-10-21
Redhawks fortsätter att gå starkt i den regionala J18-serien. I går befäste killarna sin position på rätt sida av det streck som innebär avancemang till Allsvenskan efter jul via en 5-1-seger hemma mot Kungälv - den fjärde raka i ordningen för Redhawks.

Torsdagskvällen J18-match på Malmö Isstadion rivstartade. Efter bara 43 sekunder kunde William Kurila se till att ge Redhawks ledningen. Kasper Dahlqvist tog skott utifrån och på returen dök Kurila upp och tryckte in den i nät.

Men glädjen blev kortvarig. Bara en minut senare kunde Kungälv kvittera och Redhawks drömstart var ett minne blott.

Det oavgjorda resultatet stod sig också perioden ut, men i andra lade Redhawks i en högre växel direkt i inledningen. Fint framspelad av Felix Carell - som svarade för hela tre assist i matchen - fick Matej Kubiesa ett friläge. Väl där var han iskall och fintade bort Kungälvkeepern totalt innan han kunde lägga in pucken i tom bur.

När Matheus Adler pricksköt 3-1 i krysset några minuter senare så hade Redhawks verkligen kopplat grepp om matchen - ett grepp killarna inte heller skulle släppa.

I tredje perioden hade Redhawks full koll på händelserna och gick dessutom ifrån målmässigt. När Kubiesa tog sig in från kanten och serverade William Seger i slottet så var fyran ett faktum. Femma pricksköt Jakob Stjärna efter att han själv snott pucken från en Kungälvspelare.

5-1 blev också segersiffrorna för ett Redhawks som bärgade sin fjärde raka seger. Killarna har nu fyra poängs marginal ner till Karlskrona, som återfinns närmast under det topp 5-strecket - samtidigt som det bara är två poäng upp till en andraplats i serien. Närmast väntar nu ett bortamöte med Borås på söndag kl 12:00.

Nästa hemmamatch spelas nästa söndag, när Växjö kommer till Malmö Isstadion i en match som drar igång kl 12:30.

MATCHFAKTA, J18 Regional Syd Redhawks vs. Kungälv 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

0:43 1-0 Villiam Kurila (Dahlqvist, Carell)
1:45 1-1 Elliot Andersson (Albinsson, Ståhl)

21:17 2-1 Matej Kubiesa (Carell)
24:28 3-1 Matheus Adler (Bergström)

47:11 4-1 William Seger (Kubiesa (Carell)
55:25 5-1 Jakob Stjärna (utan assist)

Skott: 37-23 (12-7, 12-11, 13-5)