I kväll inleds slutspelet i eSHL
Publicerad: 2020-02-21
Efter 22 grundserieomgångar - på vilka Redhawks spelade in 38 poäng - är det nu dags för slutspel i eSHL. Redhawks ställs mot Djurgården och lagkapten Johan Lehmann är laddad inför det som komma skall. – Vi är en grupp som trivs med att spela de matcher som betyder mest, säger han inför matchserien.

Redhawks vann 19 av de 22 grundseriematcherna i eSHL. Det räckte till en plats som tabelltvåa i serien och nu väntar en kvartsfinalserie mot Djurgården - något lagkapten Johan Lehmann självklart ser fram emot.

– Vi kommer in i slutspelet med en god känsla i truppen och det är förväntansfullt inför att äntligen få kliva in i slutspelsfasen av eSHL. Vi är en grupp som trivs med att spela de matcher som betyder mest, så vi är grymt taggade inför kvällen, säger han.

Det är längesedan Redhawks ställdes mot Djurgården, laget som besegrades i eSHL-premiären den 13 januari. Men det finns självklart saker att ta med sig in i kvällens match ändå.

– Vi lyckades ta full pott i premiären, vilket naturligtvis är skönt. Men vi tar framförallt med oss sättet vi gjorde det på, där vi lyckades föra och styra spelet, samtidigt som vi begränsade deras farliga kontringar. Det tror jag kommer bli nyckeln även i kvällens matchserie.

Det var i fredags som grundserien avslutades. Sedan dess är det knappast så att laget stämplat ut och tagit semester.

– Nej, vi har legat i hårdträning inför det här, direkt från det att matcherna mot Luleå avslutades för en vecka sedan. Fokus har legat på att analysera vårt eget spel från grunden och vi har jobba på de områden där vi sett en förbättringspotential. Vi har gnuggat extra för att hitta en ännu bättre kemin mellan oss, vi har nött olika varianter och filat på smådetaljer i spelet. Vi känner oss väl förbereda inför det som komma skall.

Precis som i den vanliga idrotten är förberedelserna indivduella även för de som ska spela hem segrarna på den virtuella isen.

– Likt andra sporter i allmänhet och kanske ishockey i synnerhet har alla utövare sina egna ritualer inför en match - där den ena är konstigare än den andra. Personligen är jag inte alltför vidskeplig, utan min uppladdning varierar lite från match till match. Det enda som egentligen är heligt för mig på matchdag är en powernap. Den är på åtta minuter, varken mer eller mindre, berättar Lehmann.

Sedan tidigare är grundseriesegraren Linköping klar för SM-semifinal och det är östgötarna som är favorittippade till att ta hem pokalen.

– Just nu ligger allt vårt fokus på kvällens matchen mot Djurgården, men visst, Linköping är verkligen laget att slå i den här turneringen. De är nyblivna Europamästare och de imponerade också när de vann grundserien i eSHL. De kommer bli en svår nöt att knäcka för samtliga lag i den här turneringen.

Men Johan Lehmann och hans lagkamrater har gjort sin hemläxa inför ett eventuellt framtida slutspelsmöte med Linköping.

– Vi har analyserat våra matcher mot dem in i minsta detalj och sett ett flertal utvecklingsmöjligheter. Dessutom är vi minst sagt revanschsugna efter säsongens tidigare möten med dem. Om det är något lag som kan slå dem i ett slutspel, då är det vi, säger han avslutningsvis.

Kvällens kvartsfinalserie avgörs i bäst av fem och matcherna ser du på Sportbladet med sändningsstart kl. 19. Den första matchen startar kl. 19:15 och du når sändningen genom att klicka här!

Sportbladet har även en förhandstext inför kvällens kvartsfinaler, som du kan läsa genom att klicka här!

{!A} {!B}

Christian Winnberg