• Huvudsponsorer

Här är förutsättningarna inför kvällen

14 mars 2019 14:00

Om fem timmar släpps pucken i grundseriens sista omgång. Så gott som alla lag har något att spela för. Redhawks jagar en topp 6-placering och en direktplats till kvartsfinal. Här reder vi ut alla scenarion inför kvällens rafflande matcher.


Sedan en tid tillbaka är Redhawks klart för slutspel. Nu är frågan om det blir spel i åttondelsfinal redan till helgen eller direktavancemang till kvartsfinal.

En mängd olika scenarion finns inför kvällens matcher - men en sak är åtminstone säker. Redhawks behöver besegra Örebro efter ordinarie tid för att avancera upp ovanför topp 6-strecket.

Vad krävs utöver det för att kvartsfinalplatsen ska säkras redan i kväll. Det reder vi ut nedan.

Så blir Redhawks femma
Redhawks kan som bäst bli femma i tabellen. För att det ska bli verklighet behöver tre resultat gå i Redhawks favör. Utöver att det blir tre poäng mot Örebro behöver Skellefteå falla borta mot Rögle samtidigt som Luleå besegrar Växjö, allt efter ordinarie matchtid.

Då slutar både Redhawks och Växjö på 82 inspelade poäng, men Redhawks går om smålänningarna på bättre målskillnad. Vid detta utfall väntar Djurgården i en kvartsfinalserie, som inleds i Stockholm lördagen den 23 mars.

Så blir Redhawks sexa Teoretiskt kan det räcka med två poäng mot Örebro för att säkra en sjätteplats, men då måste Skellefteå falla med stora siffror i Ängelholm. Vinner Redhawks efter ordinarie tid i Malmö Arena i kväll och Rögle tar tre poäng i Ängelholm samtidigt som Växjö Lakers får med sig minst en poäng från bortamatchen mot ett Luleå som jagar seriesegern.

Redhawks blir sexa vid ytteligare ett scenario. Även vid detta behövs tre poäng mot Örebro. Samtidigt tar Skellefteå minst en poäng mot Rögle medan Luleå besegrar Växjö efter ordinarie tid.

Slutar Redhawks på sjätte plats väntar ett nytt kvartsfinalmöte med Frölunda. Då inleds matchserien i Göteborg lördagen den 23 mars.

Så blir Redhawks sjua Det finns många scenarion på hur Redhawks kan bibehålla sjundeplatsen. Vinner Växjö och Skellefteå sina matcher kan Redhawks inte avancera. Dock kan Redhawks tappa till åttondeplatsen i tabellen, om HV71 vinner hemmamatchen mot Linköping samtidigt som Redhawks förlorar mot Örebro.

Blir Redhawks sjua väntar spel i åttondelsfinal, där första matchen spelas i Malmö Arena redan på lördag eftermiddag, klockan 15:15.

Så blir Redhawks åtta Detta kan endast ske om Redhawks förlorar samtidigt som HV71 vinner, som nämndes ovan. Även vid detta utfall spelas första åttondelsfinalen i Malmö Arena klockan 15:15 på lördag eftermiddag.

Eventuella motståndare i åttondelsfinal Det är glasklart vilka lag Redhawks kan möta om det skulle bli direktavancemang till kvartsfinal. Men väntar spel i åttondelsfinal finns fyra tänkbara motståndare.

Det som är säkert är att Redhawks i så fall har hemmaplansfördel. Men beroende på hur det går i kvällens samtliga matcher kan Redhawks ställas mot såväl Örebro som Brynäs, Linköping och Rögle.

Det är utan tveckan en spännande kväll som väntar och självklart ska du följa den på plats i Malmö Arena genom att heja fram Redhawks till en viktig trepoängare. Dina biljetter till matchen mot Örebro köper du genom att klicka här!