• Huvudsponsorer

Wemmenborn klar för två nya säsonger

7 mars 2018 11:00
Lagbygget

Lagbygget fortsätter inför kommande säsonger och i dag har Axel Wemmenborn, 25, skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Redhawks. – Det känns jättekul att vara kvar och ska bli extremt roligt att representera Redhawks i ytterligare två säsonger, säger huvudpersonen själv efter att han skrivit på det nya kontraktet.


I slutet av oktober månad anslöt Axel Wemmenborn till Redhawks från IK Pantern och sedan dess har han varit ett återkommande inslag i laguppställningen. Hittills har det blivit 37 SHL-matcher och fler kommer det att bli. I dag har Wemmenborn skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Axel visade omgående att han behärskade spelet på den här nivå och vi är givetvis glada över att han är en av våra spelare under de kommande säsongerna. Han är en klok tvåvägscenter som tar ansvar över hela banan och är en nyckelspelare för oss när det gäller att döda utvisningar. Det är extra roligt att en tidigare juniorspelare är tillbaka i klubben och vi ser även ytterligare potential i honom och tror att han kan växa i vår miljö, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Wemmenborn spelade juniorhockey i Redhawks fram till sommaren 2010 innan karriären gick vidare på andra håll. Sedan i höstas är han tillbaka i de rödsvarta färgerna.

– Det känns jättekul att vara kvar och ska bli extremt roligt att representera Redhawks i ytterligare två säsonger. Jag tycker att det här är ett väldigt bra ställe att utvecklas vidare på och att dessutom får vara med i ett vinnande lag. Förhoppningsvis kan vi ta ett SM-guld framöver och det är en resa jag vill vara med på, säger Axel Wemmenborn själv.