Prestationen inte på nivå mot Skellefteå
Publicerad: 2023-01-12
Den hockeymatch som publiken i Skellefteå Kraft Arena bjöds på under torsdagskvällen var ingen som någon av besökarna kommer att skriva hem om. Och Redhawks kom inte upp på önskad prestationsnivå. 1-0-ledningen från första perioden försvann snabbt i andra perioden och till slut landade det i en 2-5-förlust.

Redhawks har haft många matcher under säsongen där prestationen varit god nog för mer än vad utfallet blivit. I kväll var dock inte något sådan.

I bortamötet med Skellefteå kom Redhawks inte alls upp på den önskvärda nivån. Den spelmässiga kvaliteten på hela matchen var inte heller särskilt hög, utan det bjöds på ovanligt många felpassningar.

Trots bara fyra skott på mål i öppningsakten var det ändå Redhawks som sköt periodens enda mål. När Carl Persson fick pucken på sitt blad precis framför mål så stänkte han ledningspucken.

Uddamålsledningen försvann dock snabbt i andra. Redhawks missade helt i passningsspelet i egen zon och hastigt och mindre lustigt hade Skellefteå fått ett gratisläge och kunde kvittera.

I en spelvändning tog västerbottningarna också ledningen. Redhawks kvitterade förvisso på ett friläge genom Marcus Sylvegård, men det var ändå underläge inför tredje.

Minuterna före den andra pausvilan var det alldeles för passivt i egen zon när Skellefteå plötsligt fick ett helt fritt läge precis framför mål.

I tredje lyckades Redhawks inte heller jobba in kvitteringen. Skellefteå höll Redhawks på utsidan och målchanserna skapades inte.

När pucken sedan studsade in i Redhawks mål via Andreas Wingerlis ben drygt fem minuter från slutsignalen. Till sist skrevs siffrorna till 2-5 via ett Skellefteåmål i tom bur.

Veckoslutets roadtrip fortsätter i Leksand på lördag, en match du kan se i TV4 med sändningsstart klockan 14:30.

MATCHFAKTA, SHL Skellefteå vs. Redhawks 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)

16:22 0-1 Carl Persson (Pathrik, Barnekow)

20:50 1-1 Jonathan Johnsson (Hugg)
26:04 2-1 Joakim Lindström (P Lindholm, Möller)
32:30 2-2 Marcus Sylvegård (utan assist)
36:20 3-2 Pär Lindholm (J Lindström, Hugg)

54:18 4-2 Andreas Wingerli (M Lindholm, Kühnackl)
57:58 5-2 Oscar Möller (utan assist) ENG