Stark forcering räckte inte hela vägen
Publicerad: 2019-11-30
Redhawks lyckas inte bärga några poäng från Skellefteå. Effektiviteten var på hemmalagets sida och trots att Redhawks forcerade in två mål i slutminuterna blev det förlust med uddamålet.

Under långa stunder var Redhawks det hetare laget i eftermiddagens bortamatch mot Skellefteå. Men hemmalaget var mer effektivt och fick utdelning på både logiska och ologiska sätt.

Öppningsakten bjöd inte på så många heta chanser - trots det hade Redhawks två puckar i målramen. Men det var ändå Skellefteå som gjorde matchens första mål. Jonathan Pudas skickade iväg ett höstlöv från blålinjen, som letade sig igenom trafiken och in bakom en skymd Lars Volden.

Trots det sena baklängesmålet, bara 55 sekunder från pausvilan, var det Redhawk som dikterade villkoren direkt från start av den andra perioden. Det gav också en kvittering, när Johan Olofsson utnyttjade en retur.

Den glädjen blev emellertid inte långvarig. Skellefteå återtog ledningen i ett powerplay lite drygt två minuter senare - och trots flera vassa lägen var det uddamålsunderläge även efter 40 minuter.

Tidig i tredje perioden växte det till två, när Skellefteå vände spelet och hittade krysset. Och hemmalagets fjärde mål kom efter ett pucktapp på egen blålinje. Här grinade det sannerligen emot, när Oscar Möllers passning studsade via Jesper Jensens Aabo byxor och in i nät.

Trots tre mål back med bara några minuter kvar att spela gjorde Redhawks match av det hela. Max Görtz hittade rätt med en isare när Redhawks spelade sex mot fyra och i slutsekunderna reducerade Emil Sylvegård. Men närmre än 3-4 kom inte Redhawks denna dag och får lämna Norrland utan poäng.

På torsdag är det dags för hemmamatch igen, när Färjestad kommer på besök. Säkra dina platser genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL Skellefteå vs. Redhawks 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

19:05 1-0 Jonathan Pudas (Alvarez, L Lindström)

25:18 1-1 Johan Olofsson (Persson, Ollas Mattsson)
27:40 2-1 Jesper Frödén (Berglund, Berggren) PP1

41:52 3-1 Tuomas Kiiskinen (Olofsson)
51:47 4-1 Oscar Möller (utan assist)
56:11 4-2 Max Görtz (Storm, Hetta) PP1
59:53 4-3 Emil Sylvegård (Händemark, Ekberg)