Redhawks femma i Skoda Trophy
Publicerad: 2021-08-29
Förmiddagshockey i Södertälje, där Redhawks avslutade Skoda Trophy med att spela hem femteplatsen i turneringen. Värdlaget Södertälje stod för motståndet och trots att det var SSK som ledde med både 1-0 och 2-1 så vann Redhawks till slut med 4-2.

Joakim Fagervall fick avslutade Skoda Trophy med ett leende. Trots att Redhawks var i underläge både under den första och andra perioden avslutades turneringen med en seger.

Det var i slutminuterna det hände för Redhawks del, åtminstone under de två inledande perioderna. I den första var det Johan Olofsson som såg till att kvittera till 1-1 med en fin prestation, där han snurrade bort en Södertäljeback och tryckte dit en backhand.

Den andra perioden började dock börja på ett sämre sätt. Redan i första minuten återtog Södertälje sin ledning och det dröjde återigen till slutminuten innan Redhawks kunde kvittera.

Den här gången kom målet i powerplay - för första gången den här försäsongen. Marcus Sylvegård knäppte iväg ett rappt handledsskott och när Carl Söderberg skymde förstjänstfullt framför mål, då satt trissan i nätet.

I tredje var det sedan Redhawks som hade det mesta av spelet. Det dröjde dock till slutminuterna innan avgörandet kom. Det var tilltrasslat framför mål, när pucken plötsligt trillade ut på Alexander Molldéns blad. Backen gjorde inget misstag utan tryckte dit målet som skulle visa sig bli matchvinnande.

I slutminuten hittade Marcus Sylvegård sedan den tomma målburen - ett mål som också assisterades av inlånade målvakten Anton Svensson.

Segern innebär att Redhawks blir femma i årets upplaga av Skoda Trophy. Nu återstår en träningsmatchen innan SHL-premiären den 11 september. Genrepet sker mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center på torsdag.

MATCHFAKTA, Skoda Trophy Södertälje vs. Redhawks 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

9:17 1-0 Colin Smith (Pollock, Diberius Sköld)
19:53 1-1 Johan Olofsson (Forsberg)

20:50 2-1 William Haag (Olsson)
39:32 2-2 Marcus Sylvegård (Ryan, ) PP1

56:54 2-3 Alexander Molldén (utan assist)
59:30 2-4 Marcus Sylvegård (Ryan, A Svensson) PP1 ENG

Skott: x-x (5-9, 9-12, )