Slutsekundsnederlag i Luleå
Publicerad: 2020-02-18
Redhawks svarade för en stark insats i kvällens bortamatch mot serieledande Luleå. Under stora delar av matchen var det Redhawks som förde spelet. I den avslutande tredjedelen skapade Luleå förvisso en del och lyckades till slut avgöra i spel fem mot tre, bara sju sekunder från slutsignalen.

Redhawks var det bättre laget under stora delar av kvällens bortamatch mot serieledande Luleå. Trots att hemmalaget fick en drömstart med mål efter knappt tre minuters spel var det Redhawks som förde det mesta.

Drygt halvvägs in på perioden trodde Fredrik Händemark att han hade kvitterat, men målet stod sig inte. Kontakt med målvakten föregick målet, som dömdes bort.

Istället skulle Redhawks få utdelning i den andra perioden. Henrik Hetta hade lite medstuds när hans skott smet mellan benen på Joel Lassinantti, i stolpen och studsade in över linjen via Luleåmålvakten.

Det var också den flyt Redhawks skulle ha denna dag. Luleå återtog sin ledning i ett numerärt överläge innan Redhawks vände på steken. Adam Brodecki tog ett påpassligt avslut till 2-2 innan Emil Sylvegård elegant styrde in ledningspucken. Två mål som båda tillverkades i powerplay.

Under den tredje periodens första hälft hade Redhawks inte heller några problem med att slå vakt om uddamålsledningen. Men sen fick Luleå vittring och hade ett anfall där pucken studsade i målramen åtminstone två gånger.

Ändå höll Redhawks emot - fram tills det att det återstod mindre än två minuter av matchen. Då fick Luleås Petter Emanuelsson slag på en lös puck i kalabaliken framför Redhawkskassen och kvitterade.

Men inte nog med det. Med 1:11 kvar på matchuret hittade domarna två tvåminutare på Redhawks. Luleå fick avsluta med spel fem mot tre och när bara sju sekunder återstod kom avgörandet.

Trots en riktigt bra match och ledning långt in i den fick Redhawks lämna isen utan poäng.

MATCHFAKTA, SHL Luleå vs. Redhawks 4-3 (1-0, 1-3, 2-0)

2:45 1-0 Jack Connolly (Auvitu, Gunler)

26:15 1-1 Henrik Hetta (Lerby)
28:33 2-1 Jack Connolly (Hållander, Sondell) PP1
29:30 2-2 Adam Brodecki (Bryggman, Myttynen) PP1
34:50 2-3 Emil Sylvegård (Jensen, Meyer) PP1

58:17 3-3 Petter Emanuelsson (Berglund, Sondell)
59:53 4-3 Erik Gustafsson (Komarek, E Manuelsson) PP2