Redhawks i förarsätet efter kvällens seger
Publicerad: 2018-03-27
Matchrapport
GÖTEBORG. Redhawks nollade Frölunda i Göteborg i kväll och vann den femte SM-kvartsfinalen. Jonas Gunnarsson stoppade samtliga 34 skott och blev stor matchvinnare i 4-0-segern. Nu kan Redhawks avgöra matchserien hemma i Malmö Arena på torsdag.

{!A}

Redhawks är på nytt en vinnare i Göteborg. När det under tisdagskvällen var dags för SM-kvartsfinal 5 kom Frölunda i vanlig ordning ut starkt, men Jonas Gunnarsson som pall för allt som sista utpost - något han skulle visa sig göra under hela matchen.

Även om Frölunda hade det spelmässiga övertaget var det ändå inte jättesvåra prov som Gunnarsson utsattes för. Redhawks försvarade den farliga ytan framför honom väl - och när chanserna uppstod offensivt nyttjade man dem på bästa sätt.

I powerplay stänkte Lukas Haudum in ledningspucken på en retur och knappa minuten därefter utökade Frederik Storm till 2-0. Ett perfekt resultat att ta med sig in i pausvilan.

I avslutningen av den andra perioden blev det jobbigt. Frölunda fick chans till spel i numerärt överläge tre gånger om under periodens senare hälft, men Redhawks boxplayspel visade sig på nytt från sin bästa sida. Perioden förblev mållös och med en tvåmålsledning i ryggen inför period tre var det inget som kunde stoppa Redhawks denna kväll.

Jonas Gunnarsson höll sin nolla intakt när han stoppade samtliga 34 skott som kom i hans väg. I slutminuterna passade Axel Wemmenborn och Erik Forssell på att skjuta var sitt mål i tom bur.

Redhawks vann med 4-0 och leder nu kvartsfinalserien med 3-2 i matcher. På torsdag kan Redhawks stänga serien och avancerade vidare till semifinal. Kom till Malmö Arena och hjälp laget att ta den. Dina platser säkrar du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal Frölunda vs. Redhawks 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)

18:43 0-1 Lukas Haudum (Zaar) PP1
19:36 0-2 Frederik Storm (Rosdahl)

58:42 0-3 Axel Wemmenborn (Forsberg) ENG
59:44 0-4 Erik Forssell SH1 ENG

Skott: 34-23 (12-11, 16-8, 6-4)
Publik: 10 454 personer