Vasst powerplay när Redhawks vann igen
Publicerad: 2019-01-06
MALMÖ. Redhawks tog en ny seger i DamEttan Södra, när Linköping besegrades med klara 5-0 hemma i Kirsebergs Ishall. Efter en något trevande öppningsperiod växlade Redhawks upp rejält i andra. Den stora nyckeln till segern var dock powerplayspelet. Tre av fem mål kom i spelformen när Redhawks sätter press på Karlskrona i toppen i tabellen.

I 20 minuter hängde Linköping med i dagens möte med Redhawks i DamEttan Södra. Hemma på Kirseberg var Redhawks något trögstartat, men trots att spelet inte stämde fullt ut satte sig tjejerna ändå i förarsätet tidigt.

Kamila Wieczorek sköt både sitt fjärde och femte mål för säsongen när Redhawks gick fram till 2-0 under den första perioden.

Men det var därefter som Redhawks verkligen trampade ned gaspedalen. Under den andra perioden var det spel mot ett mål. Redhawks radade upp målchanser, men det var bara powerplay som gav målmässig utdelning.

Först styrde Julie Jensen elegant in en skottpassning från Malene Frandsen innan Natalie Perry tryckte in en lös puck framför mål fram till 4-0. Trots 19 skott på mål och flera riktigt fina anfall blev det bara två mål framåt under den andra tredjedelen.

Segern var dock redan i hamn. Linköping förmådde inte att störa Redhawks, som hade full kontroll även i tredje och det var hela tiden närmre fler mål framåt än att gästerna skulle reducera. I slutsekunderna kunde Perry lägga i 5-0 sedan Amanda Andersson spelat fram henne till ett vidöppet mål.

Trepoängaren innebär att Redhawks nu bara är två poäng bakom Karlskrona i toppen av DamEttan Södra, som får en rafflande avslutning under våren. Om en vecka åker Redhawks till Ljungby och den 26 januari är tjejerna tillbaka på hemmais - när det är dags för match mot Trollhättan i Malmö Arena.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Linköping 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)

6:54 1-0 Kamila Wieczorek (Maskalova, Nilsson) PP1
13:56 2-0 Kamila Wieczorek (Maskalova, Asperup)

26:41 3-0 Julie Jensen (Frandsen, Asperup) PP1
38:05 4-0 Natalie Perry (Bau Hansen, Asperup) PP1

59:45 5-0 Natalie Perry (Andersson, Jensen)

Skott: 38-12 (5-7, 19-2, 14-3)
Publik: 60 personer (Kirsebergs Ishall)