Redhawks besegrade Skellefteå i årsavslutningen
Publicerad: 2018-12-30
MALMÖ. Redhawks avslutade 2018 på allra bästa sätt och studsade tillbaka upp på vinnarspåret igen efter de två sura förlusterna mot HV71 och Linköping. Hemma mot Skellefteå kunde matchen varit avgjord redan efter en period, men effektiviteten saknades. Istället blev det riktigt spännande på slutet när gästerna sånär hämtade ikapp ett underläge.

Redhawks trampade gasen i botten direkt från första nedsläpp när årets sista match var kommen. Skellefteå hamnade snabbt i partärläge och i ett tidigt powerplay höll sig Lars Bryggman framme och tryckte in en studsande puck från en position tätt inpå kassen.

Så långt var allt bra - och spelmässigt fortsatte Redhawks på den inslagna vägen. Det skapade mängder av heta målchanser i den första perioden, men utan att få in pucken till det där sköna 2-0-målet.

Istället fick Skellefteå mer att säga till om i andra perioden, men Redhawks försvarade sig väl när gästerna fick snurr i anfallszon. Dessutom stod Oscar Alsenfelt stark där längst bak mellan stolparna.

I tredje perioden fick Redhawks dessutom efterlängtad utdelning. Debuterande Nick Olesen var med i förspelet till 2-0, som Johan Olofsson tryckte in i nättaket och lite drygt två minuter senare bröt Bryggman in på kassen och tryckte in sitt andra för kvällen.

Med 3-0 på tavlan kändes matchen avgjord, men gästernas tränare, Tommy Samuelsson, tog timeout och fick fart på sitt manskap. Skellefteå reducerade två gånger om, men Redhawks höll undan och avslutade året med en ny skön trepoängare på hemmais.

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Skellefteå 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)

2:00 1-0 Lars Bryggman (Händemark, M Sylvegård) PP1

42:12 2-0 Johan Olofsson (Olesen, Forsberg)
44:47 3-0 Lars Bryggman (Lerby)
50:12 3-1 Bud Holloway (Djuse, Pettersson)
56:28 3-2 Andreas Wingerli (Holloway, Pettersson)

Skott: 19-37 (10-10, 3-9, 6-18)
Publik: 6 371 personer (Malmö Arena)