Förlängningsseger i genrepet
Publicerad: 2022-09-09
Redhawks svarade för försäsongens kanske främsta insats rent spelmässigt i kvällens genrep mot Oskarshamn. Trots det krävdes det en kvittering i slutminuten och ett förlängningsavgörande för att lägga beslag på segern.

Försäsongens främsta insats? Ja, det kan Redhawks mycket väl ha svarat för i Lund i kväll. Det var genrep inför SHL-premiären när Oskarshamn åter stod för motståndet.

Öppningsperioden var förvisso ganska tajt och jämn rent spelmässigt. Den bjöd dock inte på några mål. De skulle istället komma i den andra perioden. Det var också därifrån som Redhawks tog ett bastant grepp om matchen.

Trots det var det smålänningarna som fick en drömstart. Efter lite drygt en halvminut utnyttjades ett numerärt överläge och Oskarshamn sköt kvällens första mål.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Ett par minuter senare, när det var Redhawks tur att spela powerplay, pricksköt Pathrik Westerholm in kvitteringen.

Efter halva matchen bjöds publiken på försäsongens snyggaste mål. Pucken gick som på ett snöre mellan i tur och ordning Pathrik Westerholm, Carl-Johan Lerby, Matias Lassen, Ponthus Westerholm, Carl Persson och tillbaka till Pathrik - som hade ett tomt mål att raka in ledningsmålet i.

Glädjen efter den grannlåten blev dock kortvarig. Oskarshamn kvitterade, något slumpartat, bara 15 sekunder senare. Och på någon vänster var det underläge efter 40 minuter sedan Oskarshamn utnyttjat ett friläge.

I tredje fortsatte Redhawks att mala på, men utdelningen ville inte komma. Inte förrän i den sista minuten, när forceringen till slut blev för tung för Oskarshamn, kunde Carl Söderberg styra in kvitteringen från nära håll.

Till slut krävdes det ett förlängningsavgörande för att vinna matchen. I powerplay knäppte Marcus Sylvegård iväg ett skott som hittade nätmaskorna.

Nu väntar en dryg vecka till SHL-premiären och torsdagen den 22 september är det dags för hemmapremiär mot HV71. Dina biljetter till den köper du här >>

MATCHFAKTA, Träningsmatch Redhawks vs. Oskarshamn 4-3 (0-0, 2-3, 1-0, 1-0)

20:37 0-1 Patrik Karlkvist (Oksanen, Quenneville) PP1
23:23 1-1 Pathrik Westerholm (Ponthus, Perssonn) PP1
30:51 2-1 Pathrik Westerholm (Persson, Ponthus)
31:06 2-2 Patrik Karlkvist (Suomela , Norell)
37:18 2-3 Patrik Karlkvist (Suomela)

59:05 3-3 Carl Söderberg (M Sylvegård, Ryan)

61:34 4-3 Marcus Sylvegård (Händemark, Ryan) PP1

Skott: 49-30 (7-10, 20-12, 18-8, 4-0)
Publik: personer (arena)

{!A} {!B} {!C}

Christian Winnberg