Straffseger i genrepet
Publicerad: 2021-09-02
Redhawks tog försäsongens sjätte seger, när Oskarshamn slogs tillbaka efter straffar i Be-Ge Hockey Center. Johan Olofsson nätade både i matchupptakten och i straffläggningen i 4-3-segern.

I kväll avslutade Redhawks försäsongen med att vinna sin sjätte träningsmatch på sju försök under. Oskarshamn stod för motståndet i SHL-genrepet när Redhawks begav sig till Småland.

Knappt hann den knappa publiken slå sig ner i sina säten innan kvällens första mål trillade in. Hemmalaget lyckades pilla in ledningspucken, men Redhawks replikerade blixtsnabbt. Direkt efter tekningen i mittcirkeln satte Markus Lauridsen upp Johan Olofsson på ett friläge. Och Olofsson satte i sin tur upp pucken i krysset.

En klar majoritet av kvällens mål skulle också falla i den första perioden. Lance Bouma höll sig påpassligt framme och tryckte in ledningspucken på en retur efter att Marcus Sylvegård kommit till ett vasst avslut.

Men Redhawks förmådde inte att hålla den ledningen in i pausvilan. Efter ett smärre missförstånd i anfallszon kom hemmalaget loss på ett friläge och kvitterade.

Lika öppet som det var under de inledande 20 minuter var det sedan inte under resterande del av matchen. Marcus Sylvegård snärtade in ett nytt försäsongsmål i powerplay när han skickade upp Redhawks i 3-2-ledning, men smålänningarna kunde kvittera en gång till.

3-3-målet var det sista som föll i under ordinarie matchtid. Den tredje perioden blev mållös och ganska händelsefattig.

Till slut var det straffar som krävdes för att skilja lagen åt. Där gjorde Johan Olofsson samma sak som tidigt i matchen - stänkte in pucken i krysset. Ponthus Westerholm hittade också rätt på sitt försök samtidigt som Daniel Marmenlind, som var tillbaka mellan stolparna, stoppade båda Oskarshamns försök.

Redhawks gick därmed vinnande ur en ny försäsongsmatch. Nu är den delen av säsongen över. Nästa helg, lördagen den 11 september, inleds SHL-säsongen. Först i matchschemat återfinns bortamötet med Leksand.

MATCHFAKTA, Uppladdningen Oskarshamn vs. Redhawks 3-4 (2-2, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

1:29 1-0 Hynek Zohorna (Norell, Samuelsson)
1:36 1-1 Johan Olofsson (M Lauridsen, Lassen)
15:51 1-2 Lance Bouma (M Sylvegård, Söderberg)
18:34 2-2 John Dahlström (Muzito-Bagenda)

26:25 2-3 Marcus Sylvegård (Ryan, Östman) PP1
33:16 3-3 Patrik Karlkvist (H Zohorna, Muzito-Bagenda)

65:00 3-4 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 29-35 (9-11, 7-13, 11-7, 2-3, 0-1)
Publik: 700 personer (Be-Ge Hockey Center)

{!A} {!B}

Christian Winnberg