• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Söndag Sön 16 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan

Head coach efter första träningsveckan

10 augusti 2018 17:55
Intervju

Efter att ha lett isträningen under en vecka är Peter Andersson nöjd över vad han har fått se. – Vi har haft en kanonvecka, säger han efter fem tuffa träningsdagar. I nästa vecka blir det ett avbrott i form av två träningsmatcher; mot Pantern på Limhamn och mot Linköping i Tyringe.


Den första hela träningsveckan är till ända för Redhawks. Peter Andersson gillar det han fått se, både på och utanför isen.

– Vi har haft en kanonvecka. Det har sett riktigt bra ut och vi tränare är jättenöjda med killarnas insatser. Alla är på banan med hur vi vill spela och även om det tar tid att sätta allt tycker jag att vi fått till det bra redan nu. Vi har gjort framsteg på väldigt kort tid och spelarna har svarat upp jättebra på de övningar som vi har kört, säger Redhawks huvudtränare.

Det har sannerligen inte varit någon mjukstart på säsongen. Redan på den officiella ispremiären i måndags var det full fart från första visslan.

– Vi har tryckt på hårt varje dag den här veckan och kört tre längre pass och två lite kortare på ca 1:15. Killarna har bitit i till sista sekund på varje pass, berättar Andersson.

Och det är inte bara isträningar så här års. De varvas med tung fysträning i gymmet och teambildande pass bl a med Redhawks mentala rådgivare Susanne Pettersson.

– Det är alltid tufft i augusti, när vi jobbar med många olika saker. Men vi har ett härligt gäng där alla kör hårt och hela tiden med ett glatt humör, säger Andersson.

Nästa vecka väntar inte bara fler hårda träningspass, utan det är dags för Redhawks att spela säsongens första matcher. Först ut är det traditionsenliga Malmöderbyt mot Pantern, som den här säsongen avgörs i Limhamns Ishall tisdagen den 14 augusti kl 19:00.

– Det ska bli kul att komma in lite i hetluften igen och spela matcher för första gången på flera månader. Det är dessutom alltid roligt att möra Pantern. Lapp på luckan i Limhamns Ishall vore perfekt, tycker Andersson, som självklart främst har fokus på prestationen på isen;

– Vi behöver förbereda oss inför Champions Hockey League och vill göra två bra matcher (Pantern på tisdag samt mötet med Linköping i Tyringe under torsdagskvällen).

Att komma ut till mindre hallar och orter där Redhawks normalt inte spelar är också något som han ser fram emot.

– Det är ställen där vi inte är varje vecka och det är kul att komma ut och sprida både sporten och klubben, säger Andersson avslutningsvis.

Dina biljetter till Malmöderbyt köper du för 120 kronor via Limhamns kansli. Skicka ett mail till [email protected] och boka dina biljetter. Därefter får du ett Swishnummer som du betalar på och hämtar sedan ut dina biljetter. Till matchen i Tyringe sker biljettköp i entrén, antingen med kontanter eller via Swish. Biljetten kostar 100 kronor för vuxen medan barn upp till 16 år går in gratis.