Ledningen förvandlades till en poäng
Publicerad: 2022-12-01
Redhawks gick mot seger i kvällens bortamatch mot Oskarshamn. Men ledningen försvann med bara tio sekunder kvar av ordinarie matchtid och i förlängningen var det hemmalaget som avgjorde.

Det hjälpte föga att Redhawks var det bättre laget spelmässigt igenom så gott som hela kvällens bortamatch mot Oskarshamn - och att Redhawks dessutom gick fram till en tvåmålsledning. Det räckte bara till en poäng i kväll.

Det var efter en längre tids press i anfallszon som ledningsmålet skulle komma. Redhawks hade snurrat friskt med Oskarshamnsförsvaret innan Johan Olofsson skickade in pucken i krysset. Ett mål som verkligen hängde i luften.

Defensivt svarade Redhawks också för en riktigt stark insats och höll smålänningarnas fruktade förstaformation borta från farligheterna.

Med en 1-0-ledning på tavlan klev Redhawks ut till den tredje perioden och fick med sig ett tidigt powerplay, sedan Carl Persson gjorts ner av en hemmaspelare. Det numerära överläget utnyttjades också på bästa sätt när Ponthus Westerholm styrde in tvåan.

Där och då såg det verkligen ut som att trepoängare skulle lastas in på Redhawksbussen. Men när Oskarshamn fick chansen i powerplay, sedan Emil Sylvegård fullföljt på en retur, fick hemmalaget sin biljett in i matchen. En reducering med sju minuter kvar gav luft under vingarna.

Ändå skapade hemmalaget inget nämnvärt därefter - förrän de med tio sekunder kvar, i spel sex mot fem, lyckades pilla in kvitteringen.

I förlängningen hade Redhawks sedan chanser goda nog för att avgöra, men istället var det Oskarshamn som lade beslag på vinsten. Två tappade poäng i kampen runt strecken för Redhawks, som reser vidare för bortamatch mot Örebro på lördag.

MATCHFAKTA, SHL Oskarshamn vs. Redhawks 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

15:53 0-1 Johan Olofsson (Schemitsch, O Lauridsen)

42:11 0-2 Ponthus Westerholm (Ryan, Lassen) PP1
52:52 1-2 Antti Suomela (Riikola, Karlkvist) PP1
59:50 2-2 Myles Powell (Smejkal, Suomela)

64:39 3-2 Hynek Zohorna (Smejkal)

Skott: 28-30 (8-9, 12-9, 5-10, 3-2)
Publik: personer (Be-Ge Hockey Center)

{!A} {!B}

Christian Winnberg