Tjejerna bortabesegrade Troja/Ljungby
Publicerad: 2020-08-22
Redhawks damlag följde upp gårdagens storseger mot Herlev med att besegra Troja/Ljungby med 5-2 på bortais. – Vår start var inte bra, men vi jobbade oss in i matchen och spelade en riktigt bra ishockey i tredje perioden, säger huvudtränare Calle Wendt.

{!A}

9-0 i går. I dag var spelade Redhawks hem en ny vinst i uppladdningen inför DamEttan Södra. Den här gången var det Troja/Ljungby som fick se sig besegrat.

Siffrorna blev inte lika stora när seriekonkurrenten stod för motståndet.

– Jag tycker att det finns stora likheter med den match vi spelade mot Herlev i går och att nivån på vårt spel följde den matchen, säger Calle Wendt och utvecklar;

– Vår start var inte bra, men vi jobbade oss in i matchen och spelade en riktigt bra ishockey i tredje perioden. Jag tycker också att det är starkt av oss att få positiva siffror från varje period.

Efter att ha haft ledningen med 2-1 inför tredje ökade Redhawks på och vann till slut med klara 5-2 efter att ha vunnit skottstatistiken i den avslutande tredjedelen med 17-3.

– Det här var ett betydligt starkare motstånd jämfört med i går. Dessutom är vi fortsatt lite kort om folk och jag tror att det här kan bli riktigt bra när alla är på plats, avslutar Wendt.

Redhawks mål i matchen sköts av Agata Sarnovska, Zoë Barbier, Marion Bladh samt tvåmålsskytten Amanda Andersson.

Under resterande del av försäsongen matchar Redhawks delvis mot killar, men helgen 5-6 september stundar ett dubbelmöte med serierivalen Karlskrona.

Den 3 oktober inleds DamEttan Södra när Redhawks spelar ett nytt dubbelmöte, då mot Trollhättan.

{!B}

Christian Winnberg