Tung derbyseger i SuperElit
Publicerad: 2019-11-16
Det var förvisso gästerna från Ängelholm som inledde bäst, men Redhawks vände ett 1-2-underläge till derbyseger hemma mot Rögle och bärgade tre tunga poäng i J20 SuperElit Södra.

{!C}

Redhawks har fått en flygande återstart i J20 SuperElit Södra. I dag kom andra raka segern - trots att det var Rögle som inledde dagens derby bäst. Ängelholmarna hade klart flest avslut på mål, men det var ändå Redhawks som hittade rätt först. I powerplay fick en comebackande Helge Grans nätkänning.

Men Rögle kunde kvittera innan vi var framme vid den första pausvilan och i början av den andra perioden var det dessutom gästerna som satte sig i förarsätet.

Det dröjde till slutet av den andra perioden innan Redhawks utjämnade. När väl 2-2-målet kom, signerat Liam Nilsson, dröjde det inte länge innan Markus Hansson också smällde in trean - ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande.

För den tredje perioden bjöd bara på ett mål. I slutminuterna spikade Eric Engstrand slutresultatet till 4-2 när han hittade en tom Röglebur.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Södra Redhawks vs. Rögle 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

2:53 1-0 Helge Grans (Bardh, Engstrand) PP1
15:33 1-1 Douglas Andersson (Eriksson, Bergvall)

21:34 1-2 Filip Moen (Hansson, Dervall-Svensson)
37:33 2-2 Liam Nilsson (Cubars)
39:07 3-2 Markus Hansson (Nilsson, Cubars)

56:57 4-2 Eric Engstrand (Ternblad) ENG

Skott: 27-31 (7-15, 12-7, 8-9)
Publik: 71 personer (Malmö Arena träningshall)