Sylvegårds hattrick bakom dagens seger
Publicerad: 2018-11-18
MALMÖ. När Redhawks var tillbaka på hemmaplan var det också som segrare. Även om det dröjde en bit i på dagens hemmamöte med Timrå innan nollan spräcktes var det inget snack om saken, Redhawks var det bättre laget. Emil Sylvegård blev stor segerorganisatör när han tryckte in ett hattrick i 4-1-segern.

Söndagseftermiddagen i Malmö Arena kom i mångt och mycket att handla om Emil Sylvegård. Redan i den första perioden var Redhawks assisterande lagkapten nära att spräcka nollan, men varken han eller någon av hans lagkamrater lyckades få nätkänning i en period som slutade 0-0 - trots ett stort spelmässigt övertag.

Det dröjde tills halva matchen var passerad innan ledningsmålet kom. Stefan Warg knäppte iväg ett skott från blå och Martin Janolhs höll sig framme på returen. Någon minuter senare var det dags för Emil Sylvegård att presentera sig på allvar.

När Tobias Ekberg sköt från blå styrde han i sitt första mål för dagen. Med två snabba mål såg det ut som att Redhawks satt sig i ett bra läge, men Timrå gjorde match av det hela igen. I upptakten av den tredje perioden fick Rickard Palmberg drömträff och reducerade.

Närmre än så kom emellertid inte gästerna. I slutminuterna ryckte Redhawks ifrån. Emil Sylvegård tog tillvara på Christoffer Forsbergs fina förarbete när han tryckte in 3-1 från någon decimeters avstånd - och i slutminuten fullbordade han sitt hattrick med ett mål i tom bur.

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Timrå 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

31:17 1-0 Martin Janolhs (Warg, Ekberg)
33:10 2-0 Emil Sylvegård (Ekberg, Komarek)

40:42 2-1 Rickard Palmberg (Hållander) PP1
58:19 3-1 Emil Sylvegård (Forsberg, Ekberg) PP1
59:31 4-1 Emil Sylvegård ENG

Skott: 32-19 (14-4, 6-7, 12-8)
Publik: 5 682 personer